Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uj Péterbõl elõtört mélymagyar énje

888.hu

2017.07.14. 20:28

Nehéz ezt a szöveget másként értelmezni, minthogy Uj Péter megírta önmaga paródiáját, ugyanis a vizes világbajnokságon azt kéri számon, hogy nem egy Magyarországon õshonos állat szobrát állították ki a Duna-parton. Elõtört belõle mélymagyar, hátrafele nyilazós énje.

A 444 filozófiája könnyen összefoglalható: ami magyar, az szar. Szar az ország, az emberek, az állatok, a közlekedés, a város, a vidék, f888szuk teli van mindennel. Mindennel is.

Ebből a nézőpontból tényleg semennyire sem lehet komolyan venni már ezt. Jöjjön tehát az önparódia:

"...ma reggeli munkahelyre történő beközlekedésem során azt tapasztaltam, hogy az aktuális időjárási szellő föllebbentette a fátylat az ugrótorony mellé álmodott nagy méretű díszítőelemről, ami nem mást, mint egy nagy faszobor.

De mit ábrázol a faszobor?

Nem, nem Water Willyt. Pedig az világszenzáció lehetne, mint a budakeszi himnuszszobor, ami egyedülálló zenemű- és versábrázolás, ez pedig még egyedülállóbb szóviccszobor lehetne. Nem győznének nyelvleckéket venni és adni a fináról tudósító nemzetközi vizes tévések, hogy elmagyarázzák ezt a faszobor dolgot.

Szóval, nem, nem Water Willyt ábrázolja Szőke Gábor Miklós világhírű magyar állatszobrász faszobra. Hanem egy… egy…

kardszárnyú delfint,

alvilági nevén gyilkos bálnát. Komolyan. Ezt bírtuk kitalálni. Jó, persze, Bol-dog és Willy után tulajdonképpen örülhetnénk, hogy nem egy úszószemüveges Rubik-kocka vagy egy pillangózó szürkemarha lett.

Dehát nem volna szobornak alkalmas őshonos vízi élőlényünk? Kecsege, mondjuk. Hogy messzire ne menjünk. Dunai ingola. Sőreg tok. Botos kölönte. Vaskos csabak. Felpillantó küllő. Vidra. Hód. Nutria? (Az nem őshonos, de kolbászként Alföld-szerte ismert, és értékes prémje igen közkedvelt.)"

A teljes sivalkodást itt tudod elolvasni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére