Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1500 éves keresztény közösség ünnepelhette ismét a karácsonyt Szíriában

Nagy Gábor

2018.12.26. 11:30

Újra ünnepelhetett az egyik legrégebbi keresztény közösség a polgárháború sújtotta Szíriában.

Úgy tűnik, hét és fél év után egyre inkább konszolidálódik Szíria. Nagyvonalúan szólva: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosait már csak nagyítóval lehet megtalálni a közel-keleti országban.

A polgárháború előtt jelentős számú keresztény lakott Szíriában, a harcokat azonban leginkább ezek a közösségek sínylették meg. Rengetegen menekültek a szomszédos országokba, Jordániába, Libanonba. Épp ezért több nyugati állam, köztük Magyarország és az Egyesült Államok is rengeteg segítséget nyújt a szíriai keresztényeknek, főleg ahhoz, hogy a polgárháború után visszatérjenek városaikba, hogy újra szabadon gyakorolhassák vallásukat.

A szír fővárostól, Damaszkusztól délre található, Izraa városában élő keresztények hosszú idő után először ünnepelhettek újra karácsonykor. Az orosz RT videója alapján a városban előkerültek a „Merry Christmas” feliratok, az utcákat Mikulásnak öltözött emberek lepték el, a templomban pedig ünnepi szentmisét is celebráltak.

A The Telegraph nevű brit újság 4 évvel ezelőtt készített riportot az egyik legrégebbi keresztény közösség életéről. Mint akkor írták, a helyiek rengeteg birodalmat „túléltek” már az elmúlt évszázadok folyamán, azonban a legnagyobb pusztítást a mostani polgárháború vitte végbe a keresztény közösségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére