Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

8 film októberre

Horváth József György

2015.10.01. 08:51

Filmek, melyekért érdemes lesz moziba járni októberben is.

 

1. Mentőexpedíció (The Martian)
Ridley Scott legújabb rendezésében a főhőst alakító Matt Damon a Marson ragad egy balul elsült expedíció után. Mivel társai halottnak hiszik, hazaindulnak a Földre. A főhős Mark Whatney-nak életben kell maradnia egy kietlen bolygón, víz, élelem és levegő nélkül. Készletei kimerülőben vannak, és a NASA-val sem tud kapcsolatba lépni. Egyetlen esélye, ha hasznosít mindent, ami a környezetében van. Whatney-nak be kell vetnie egy olyan bolygó talaját, amin semmi se terem meg, vizet és levegőt kell előállítania a semmiből. A színészgárda, a sztori és a rendezés alapján nagyon jó kis sci-fi kalandfilmnek nézünk elébe, masszív tudományos fantasztikummal tálalva. A szereplők közt ott van Jessica Chastain, Michael Peña, Sean Bean, Kate Mara és Jeff Daniels is. A filmet október 1-től láthatjuk a magyar mozikban.
 
2. Kötéltánc (The Walk)
Ez egy film arról, ahogy egy faszi átsétál a World Trade Center ikertornyai (RIP) között egy kötélen... Érdekfeszítő? Igen! Az alapsztori nagyon uncsinak tűnhet, de ha megnézzük a körítést, akkor mindjárt más a helyzet. Az artista Philippe Petit életét bemutató film egy álom megvalósításáról szól. Egy 1974-es történet alapján készülő film testközelből mutatja be egy szegény családból származó francia kötéltáncos életútját. Az ifjú Philippe 17 évesen, egy rajzon látta először az ikertornyokat. Eldöntötte: ez lesz élete nagy kihívása. Akkor még nem is sejtette, hogy ezzel az évszázad legművészibb bűntényét követi majd el - 110 emelet magasan. A film látványvilágát már most halálra dicsérik a kritikusok. Ha a kezdeti reakciók nem csalnak, akkor az epikus képivilág mellett a cselekmény is nagyon motiváló és emberi lesz. Főszerepben: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon és Ben Kingsley. A kötéltáncot október elsejétől láthatjátok a mozikban.
Sicario - A bérgyilkos
FBI, drogháború, mexikói kartell: van itt minden, ami egy jó akcióthrillerhez kell. A Sicario egy amerikai aktuálpolitikai kihívásokat boncolgató, rendkívül izgalmas nyomozós-lövöldözős filmnek néz ki eddig. A rendezést (Denis Villeneuve) Arany Pálma díjra is jelölték Cannes-ban. Akinek annak idején tetszett a Traffic vagy Oliver Stone Vadállatai, az most még mélyebben beleáshatja magát az amerikai-mexikói határon zajló drogháború véres részleteibe. A szereposztásban újabb sztárparádéval találkozhatunk.  A főszerepben Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin és Jon Bernthal. A thriller október 22-én kerül a magyar mozikba.
Az Ételművész (Burnt)
Bradley Cooper főz! És eközben egy Gordon Ramsay méretű bunkó. Drogfüggősége és primadonna viselkedése miatt teljesen tönkreveri a karrierjét. Rengeteg ellenséget szerez, és rengeteg hibát követ el, ezért visszavonulót fúj. Több éves kihagyás és elvonó után eldönti, hogy rendbehozza életét és megcsinálja saját éttermét. Célja: a Michelin csillag megszerzése. Londonba visszatérve összeszed egy motivált és vérprofi séfekből álló csapatot, és szembeszáll London és a világ legmenőbb konyháival. John Wells filmjén tuti meg fogunk éhezni. Én a trailert is alig bírtam kaja nélkül. Bradley Cooper mellett Uma Thurman, Alicia Vikander, Omar Sy és Daniel Brühl is feltűnnek a vásznon. Október 22, gasztro-dráma ON!
Bíborhegy (Crimson Peak)
Guillermo Del Toror, a Faun labirintusa és a The Strain - A Kór rendezője horrorisztikus drámával tér vissza a filmvászonra, olyan színészekkel karöltve, mint: Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska és a Kemény motorosokból jól ismert Charlie Hunnam. A trailer alapján ez nem az a horrorfilm, ami paráztatni fog. Krimis felütése miatt inkább elgondolkodtat majd minket. Guillermo Del Toro-tól megszokott, hogy okos horrorfilmeket csinál, mély történettel (itt pl. a Faun labirintusára gondolok). Az alaptörténet szerint a főhősnő - túlélve egy családi tragédiát - összetörve keresi helyét a világban, ahol nem csak múltja, de elkárhozott lelkek is kísértik, miközben a szerelem és a szenvedély démonjai sem hagyják nyugodni. Gyerekkori szerelme és egy rejtélyes idegen közti románc a Bíborhegy ódon falai közé vezetik a fiatal írónőt. De a szellemek ott sem hagyják nyugodni. Hogy miért? Megtudhatod a horrorból, amit október 15-től vetítenek a mozik.
Legenda (Legend)
A sok vitát kiváltó Tom Hardy filmről már korábban is írtunk. A '60-as években játszódó thriller elrepít bennünket a kor londoni alvilágába, bemutatva a brit történelem két leghíresebb bűnözőjét: Reggie és Ronnie Kray-t. Az ikerpár mindkét tagját Tom Hardy alakítja. A Kray ikrek a '60-as években a kelet-londoni szervezett bűnözés élenjárói voltak. A film a kezdetektől mutatja be a két testvér feltörekvő bűnözői karrierjét, ami tele van agresszióval, véres leszámolásokkal és sok sok bunyóval. Tom Hardy-tól ismét zseniális alakítást várhatunk, hiszen az általa megformált ikerpár két tagja egymás gyökeres ellentéteit képezik. Az egyik rafinált és higgadt, míg a másik agresszív és önfejű. A trailer alapján ez a film tuti csillagos 8-as lesz. Már csak október 8-ig kell várni, hogy a mozikba kerüljön.
Macbeth
William Shakespeare a mozivásznon, hatalmas színészekkel, sok-sok vérrel és lírával tálalva. A rendezés (Justin Kurzel) itt is esélyes volt az Arany Pálmára. Michael Fassbender és Marion Cotillard mellett feltűnik Elizabeth Debicki és az új Mission Impossible-ben hasító Sean Harris is. Macbeth a skót királygyilkos, akit királlyá koronáznak. Árulás, hősiesség, tragédia, erőszak - ezekkel lehetne jellemezni ezt az örök érvényű történetet. Nem kell vájtfülű bölcsésznek lennünk ahhoz, hogy megfogjon ez a film. Október 29-től a moziban is borzonghatunk rajta.
Veszettek
Na végre egy jól kinéző magyar dráma! Goda Krisztina, Balázs Béla-díjas magyar filmrendező a Szabadság, szerelem és a Kaméleon után, most ismételten egy nagyon jó kis mozit készített, és nem csak a magyar közönségnek. A filmalap több mint 700 millió forinttal támogatta meg a filmet, a jelek szerint megérte, mert a forgatókönyv és a sztori zseniális. A történet egy magyar városról szól, ahol a fiatalok nagyon elkanászosodtak, elszaporodott a bűnözések száma, a rend és a közbiztonság is a feje tetejére állt. Ekkor jön egy új, karizmatikus vezető a helyi rendőrség élére, aki saját maga köré szervezve a motiválatlan fiatalokat egy önbíráskodó rendvédelmi szervezetet hoz létre. A film boncolgatja az önbíráskodás társadalmi problémáját, és szimbolikusan utal az egykori magyar gárdára is. Előreláthatóan megvan az október második 8 csillagos befutója. A szereplők között Fenyő Iván, Klem Viktor, Gáspár Tibor, Csuja Imre, és Törőcsik Franciska. Gyerekek, ez a film kötelező! Október 22-én rajtol. Hajrá!
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére