Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

8 film szilveszterre

Horváth József György

2015.12.31. 11:46

Ezúttal 8 tematikus filmet gyûjtöttünk össze azoknak, akik otthon töltik a szilveszter estét.
Harry és Sally

Többek között azért is imádjuk ezt a filmet, mert a két főhős, Harry és Sally kapcsolata végig hiteles tud maradni. Ennek oka, hogy a karakterek részben valós személyeken, Rob Reiner rendezőn és Nora Ephron forgatókönyvírón alapulnak. A Harry és Sally rendszeresen felbukkan a legnépszerűbb vígjátékok listáján, és egy pszichológiai kutatásban a híres orgazmusjelenetet a világ legviccesebb filmjelenetének találták. Listánkra azért került fel, mert főhőseink egy szilveszteri bulin vallják be mit éreznek egymás iránt.

 

Szellemirtók 2.

Öt évvel azután, hogy a Szellemirtók megmentették New Yorkot Gozertől, ismét furcsa dolgok történnek a városban. Az események szilveszter éjjelén tetőznek, de a gonosz erőknek ezúttal sincs esélye az újból összeálló tudóscsapat ellen.

 

A Keresztapa 2.

Francis Ford Coppola kultikus trilógiájának második részében Michael Corleone tovább növeli és kiterjeszti a család hatalmát Las Vegasra, Hollywoodra és Kubára. Listánkra azért került fel, mert egy havannai szilveszteri partin hangzanak el Al Pacino szájából az áruló bátynak szóló, híressé vált szavak: “Tudom, hogy te voltál Fredo. Összetörted a szívemet. Összetörted a szívemet.”

 

Bridget Jones naplója

A 32 éves, kicsit molett, szingli Bridget szilveszterkor megfogadja, hogy gyökeresen változtat az életén. Mire újra eljön az új év, sok minden meg is változik körülötte - természetesen a jó irányba.

 

A dicső tizenegy

Bár a 2001-es nagysikerű remake is elég jól sikerült, mi most az 1960-as eredeti filmet ajánljuk, amiben Frank Sinatra vezetésével rámol ki a banda öt kaszinót - méghozzá szilveszter éjjel.

 

A Poszeidon katasztrófa

Ami Steven Soderberghnek sikerült, az Wolfgang Petersennek nem igazán jött össze: a Kurt Russel és Richard Dreyfuss főszereplésével újraforgatott szilveszter éjjelén játszódó katasztrófafilm sajnos elég gyengécske lett. Így aztán mi inkább az eredeti, 1972-es verziót ajánljuk Gene Hackmannel a főszerepben. Ebben a verzióban nem fogtok csalódni.

 

Pénzvonat

Amikor a new yorki metró két rendőre megelégeli az egyre kilátástalanabbnak tűnő harcot a bűnözőkkel, úgy döntenek, hogy a rosszfiúk üldözése helyett inkább szerepet cserélnek velük, és szilveszter éjjel kirabolják a metróalagúton átrobogó pénzzel teli vonatot.

 

Szilveszter éjjel

Listánk utolsó helyezettjét csak azoknak ajánljuk, akiknek bejönnek az olyan filmek, mint az Igazából szerelem vagy a Valentin nap. Gary Marshall ez utóbbi filmjének folytatásának szánta a sztárokkal és romantikával telepakolt, no és persze az elmaradhatatlan happy enddel végződő szilveszter éjjelén játszódó filmet.

 

Boldog Új Évet!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére