Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Bécsi Filharmonikusok koncertjét is arra használta a német média, hogy Magyarországot gyalázza

Pörge Béla

2017.11.14. 14:28

A magas színvonalú komolyzenei koncertet októberben tartották, a német tévében november 4-én tûzték mûsorra. A szünetben azonban vérlázító propaganda zajlott egy alákérdezõs "interjú" formájában.

Október harmadikán a Müpában vendégeskedett Zubin Mehta karmester és a Bécsi Filharmonikusok. A koncert természetesen nagy érdeklődés mellett zajlott.

A koncertről tévéfelvételek is készültek, ezeket november 4-én tűzte műsorára a német 3sat televízió. Egészen a szünetig semmi rendkívüli nem történt, ekkor azonban komolyzenei műsorhoz képest szokatlan dologra figyelhetett fel a nagyérdemű. A művek vagy a város bemutatása helyett egy Magyarországot lejárató beszélgetés hangzott el – hívta fel a figyelmünket az esetre egy Németországban élő olvasónk.

A videó teljes terjedelmében itt tekinthető meg, a beszélgetés a 42. perctől zajlik.

A szünet felütése is elképesztő. Bartók Bélától egy mondatban jut el Stephan Merseburger oda, hogy ma Magyarországon Orbán Viktor és kormánya lábbal tiporja az emberi jogokat. Természetesen a fő probléma a migránsok elleni fellépés, a mai bevándorlási hullámot pedig 1956-tal állítja párhuzamba a riporter.

Ezt követően hallható a beszélgetés a karmesterrel, Zubin Mehtával.

Zubin Mehta elmondása szerint fel van háborodva, hogy Magyarország így bánik a "menekültekkel", miközben 1956-ban magyarok menekültek Nyugatra.

A teljesen hibás párhuzamon kár is leragadni, annyiszor hallhattuk már ezt a ferdítést. A felháborodás kifejezése után Merseburger mosolyogva megjegyzi, hogy a karmester mégis fellép Magyarországon. Õ erre csak annyit felel, hogy nem lehet tudni, milyen emberek ülnek a közönségben.

Ezután Merseburger Schiff Andrást hozza fel példának, mint egy olyan művészt, akinek "el kellett hagynia" a hazáját. Mehta teljesen megérti a zongoraművész növekvő antiszemitizmus miatti döntését.

Zubin Mehta zárásképpen még megjegyzi, hogy reméli, egyszer koncertet adhat majd az afgán és a szír migránsoknak Magyarországon. Ezután folytatódik a koncert közvetítése.

Érdekesség, hogy a karmester korábban már beszélt a magyarországi antiszemitizmusról, 2013-ban például azt mondta, hogy az Operaház nem szerződtet zsidókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére