Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A pápa látogatása történelmi lehetõség a térségben élõ nemzetek megbékélésére"

Horváth Tamás

2019.01.24. 19:09

Errõl Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszélt Csíksomlyón.

A politikus a mai napon a csíksomlyói kegytemplom előtt tartott sajtótájékoztatót, s az MTI tudósítása szerint arra buzdított, hogy minél többen jöjjenek el Csíksomlyóra Ferenc pápa látogatására.

A látogatás támaszt nyújthat a kereszténység és a nemzetek megmaradásához”

– húzta alá Soltész Miklós.

Majd hozzátette:

Ferenc pápa június elsejére tervezett csíksomlyói látogatása történelmi lehetőség a térségben élő nemzetek egymásra találására, megbékélésére, ugyanis volt már rá példa, hogy a hasonló események révén a többségi társadalmak, a többségi egyházak közelebb kerültek a kisebbségekhez.”

Az államtitkár történelmi felelősségünknek nevezte, hogy a sokfelé szakadt kereszténység, ahol lehet, egymásra találjon, és egymást erősítse.

Ha gesztusokat tudunk egymás iránt tenni a kereszténységen keresztül, ha lépéseket tudunk tenni egymás felé, az előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. 8-10 évvel ezelőtt azt sem sokan gondolták, hogy Magyarország és Szerbia eljut a történelmi megbékéléshez, és azt sem, hogy megerősödnek a magyar-szlovák kormánykapcsolatok”

– fogalmazott Soltész Miklós.

Az államtitkár elmondta, a magyar kormány első lépésben 20 millió forint nagyságrendű támogatást nyújt az előkészületekhez.

Hamarosan megkapjuk a csíksomlyói ferences szerzetesektől a támogatási igényt a pontos feladatmegjelölésekkel, és igyekszünk minél gyorsabban folyósítani a támogatást, hogy a szervezők elkezdhessék a munkát”

– tette hozzá.

Soltész a pápalátogatás jelentőségére is kitért. Kiemelte, hogy nem járt még pápa Erdélyben, Székelyföldön, továbbá arról is beszélt, hogy noha Ferenc pápát a román állam és a romániai egyházak képviselői hívták meg, a katolikus egyházfő csak két erdélyi településen, Balázsfalván és Csíksomlyón fog szentmisét tartani.

Az államtitkár leszögezte, hogy nemcsak a pápalátogatás, hanem a májusban tartandó európai parlamenti választások miatt is fontos a 2019-es év. Úgy vélte, nem mindegy, hogy a választásokon a migrációpártiak vagy a nemzetben és a kereszténységben gondolkozók adják majd a többséget. Ezért arra buzdított, hogy mindenki menjen el szavazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére