Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A terror ellen harcol a U2

Sümeghi Lóránt

2015.12.07. 10:26

Kevesebb, mint egy hónappal a párizsi merényletek után, az elõzetes várakozások ellenére mégis fellépett a francia fõvárosban a U2. A terrorizmus áldozataira emlékeztek.

A zenekar körülbelül egy hónapja, a november 13-iki párizsi terrortámadásokat követő hétvégén lépett volna fel, azonban a tragikus események miatt elhalasztották a koncertet. Az események után mindenki arra számított, hogy mostanában nem lesz U2 koncert Párizsban, azonban a zenekar frontembere, Bono külön üzenettel készült a vasárnap megrendezett, két napos koncertjére.

 

Ma este mindannyian Párizst képviseljük. Ez most a világ középpontja. Együtt érzünk minden áldozat családjával, és erősebbek vagyunk azoknál, akik egy hamis ideológia jegyében hivatkoznak Istenre”

– nyitotta meg fellépést az énekes.

A párizsi fellépés azért is volt különleges, mert a novemberi merényletsorozat legtöbb áldozatot követelő helyszínén, a Bataclan klubban szintén egy könnyűzenei koncert alatt történt a vérengzés. Így önmagában erős üzenetet közvetített az esemény, amely az összetartás és a művészet erejét erősebbnek mutatta, mint bármilyen erőszakos cselekedetet.

Bono a zenekar Streets of Surrender című számában még a terrorizmus elleni küzdelemről is elrejtett pár sort, amellyel a zenekar még inkább eggyé tudott válni a közel húszezres megemlékező közönséggel. Ezen felül egy különleges vendég, Patti Smith is fellépett a zenekarral, akivel Bono közösen énekelte a People Have The Power című dallamot, amely a békés emberek kezébe összpontosuló hatalomról szól.

(Irish Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére