Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiaknak bejön a magyar divat

Tóth Dalma

2018.06.26. 13:00

Az amerikai magyar nagykövetségen egy rendkívüli divatbemutatót tartottak, ami elnyerte Washington meghatározó szereplõinek tetszését.

A washingtoni magyar nagykövetségen a magyar kultúrát, dizájnt és divatipart népszerűsítő eseményt szerveztek, ahol Zoób Katalin divattervező bemutatta a V4-es tematikájú kollekcióját. A rendezvény Magyarország visegrádi négyek elnökségét lezáró programsorozat része volt. A nagykövetségen megjelentek a washingtoni politikai, társasági és kulturális élet nagyágyúi.

Dr. Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete nyitóbeszédében kiemelte, a kollekció a dizájn által fejezi ki a V4-országok együttműködését. Hangsúlyozta, hogy a bemutató egyben a magyar tudás, kreativitás ünnepe is. 

A nemzeti motívumokkal díszített különleges ruhákat 18 magyar modell mutatta be. A divatbemutató alatti kellemes zenéért Pál István "Szalonna", a Magyar Állami Népi Együttes prímása és zenekarvezetője felelt.

Az amerikai közönség tetszését elnyerte a kreatív kollekció, hatalmas tapssal fejezték ki elismerésüket.

A legnagyobb washingtoni divatesemény, a DC Fashion Week szervezője is dicsérte a rendezvényt, majd hozzátette, hogy örömmel látna magyar tervezőket a divathét során. A bemutatónak köszönhetően úgy tűnik, hogy a magyar divatipar berobbanhat az Egyesült Államokban. A magyar tervezők készülhetnek az amerikai terjeszkedésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére