Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az első fekete Bond-lány szerint is gáz az új női 007-es

Zelenka Dóra

2019.07.21. 13:49

Bond visszavonul, az új 007-es ügynök szerepét pedig egy fekete színésznő kapja. Hollywood sokadjára is alkotott.

A 2020-ban érkező Bond 25 lesz az utolsó rész, amelyben egy igazi brit férfi fogja alakítani a hírhedt ügynököt. A legújabb hírek szerint ezután James Bond végleg visszavonul, helyét pedig egy nő veszi át. A szerepet a brit színésznő, Lashana Lynch kapta, aki legutóbb a Marvel első igazán feminista mozijában, a Marvel Kapitányban szerepelt.

Ő az új ügynök a sokszínűség jegyében | Fotó: AFP

Trina Parks, az 1971-es Gyémántok az örökkévalóságnak című Bond-filmben szerepelt Sean Connery mellett.

Lashana jó színésznő, de szerintem rossz választás az ügynök szerepére. Nem a bőrszínével van gond, de a 007-es Bond nevével forrt össze, a történetet Ian Fleming egy férfira szabva írta

nyilatkozott Parks.

A színésznő hozzátette, hogy a Bond-franchise már így is nagy lépéseket tett a „sokszínűség” jegyében, hiszen számos fekete színész és színésznő kapott már nagy szerepet a filmekben. Ha csak megnézzük, M titkárnőjét Eve Moneypennyt is egy fekete színésznő alakítja már sokadik éve.

Azt el lehet könyvelni, hogy az új 007-es filmek már nem a brit elegancia jegyében fognak játszódni, nem a jóképű, nőcsábász ügynök történetét fogják feldolgozni, ahol bemutatásra kerül a legújabb Aston Martin – majd végül mindig tragikus sorsra lel –, ahol valamilyen formában mindig egy nő (a Bond-lány) menti meg a kiszolgáltatott helyzetben lévő ügynököt.

Sajnos a James Bond-filmek is áldozatul estek a haladó eszméknek. A lényeg itt már nem az eredetiség, hanem a sokszínűség. Vajon szükség van erre?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére