Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrány: angol klasszikusok néven csak fehér bõrû írok mûveit tanítják

888.hu

2016.06.16. 09:58

A Yale Egyetemen, ahol a szülõk boldogan fizetnek évi 65 ezer dolláros tandíjat, angol szakos diákok hivatalos petícióban kifogásolják, hogy csupa fehér bõrû férfi mûveit tanítja nekik az egyetem klasszikus angol irodalom címén.

Az "egyetemei elmebaj világáról" a Daily Beast hasábjain Robby Soave számolt be. Meglehetősen érces stílusban oktatta ki a píszí ideákat kergető diákokat. 

Az egyetemi elmebaj azzal indult, hogy a Yale Egyetem angol szakos mesterképzős diákjai, nyílt petíciót fogalmaztak meg az egyetem Szenátusa felé, melyben azt kifogásolták, hogy 

fehér bőrű, hímnemű és testi fogyaték nélküli költőkkel kelljen foglalkozniuk, nevezetesen William Shakespeare-rel, Geoffrey Chaucerrel, John Donne-nal, John Miltonnal és T. S. Eliottal.

A jövő angol szakos bölcsészei elfogadhatatlannak tartják, hogy „csak fehér férfi szerzőket kelljen olvasniuk”, és úgy vélik, hogy a tantárgy „olyan kultúrát teremt, amely ellenséges a színes bőrű diákokkal szemben”.

A témával foglakozó Heatsreet magazin szerzője felhívja az elégedetlenkedő diákok figyelmét arra, hogy nem lesz könnyű nyíltan transznemű, biszexuális, interszex, non-binary, genderqueerek költőkre lelnie a korai modern korban. 

A safe spacektől megrészegült diákokat kritizálók szerint a Yale egyetemistái pont az ilyen húzásaikkal segítik elő a kisebbségiek megbélyegzését. 

(Heatrsreet, Daily Beast)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére