Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bowie arcát pénzre nyomják

888.hu

2016.01.18. 12:36

Ha a rajongóinak sikerül összeszedniük a megfelelõ számú aláírást petíciójukhoz, amelyben azt követelik, Adam Smith arcmását David Jones-éra cseréljék.

Négy nap alatt 15 ezren írták alá azt a kezdeményezést, amelyet David Bowie rajongói indítottak a január 10-én elhunyt művész emlékének megörökítése érdekében. A céljuk, hogy Bowie, alias David Robert Jones arca kerüljön a 20 fontos bankóra. Mostanra ugyanis minden követelménynek megfelel: popkulturális hatása tagadhatatlan, a britek minden idők leghíresebb szigetlakói közé válogatták (neve a 100 legnagyobb brit listáján a 29. helyre került már 2002-ben), ráadásul halott is.

A kezdeményezés amúgy is időszerű, hiszen a Bank of England nemrég hirdette ki, hogy lecserélné a 20 fontos bankóról a modern közgazdaságtan atyjának képét egy (már nem élő) képzőművészére. A petíciót itt érhetitek el.

Nem ez az egyetlen kezdeményezés, amely arra irányul, hogy Bowie emlékét méltón megőrizze az utókornak: a zenészről utcákat és koncerttermeket akarnak elnevezni, sőt, az is felmerült, hogy a Westminsteri Apátság híres költőknek fenntartott sarkában is kapjon egy emlékhelyet.

Bowie új albuma, a Blackstar tarol az USA-ban. A Blackstart két nappal Bowie halála előtt adták ki, vasárnap került fel a Billboardra, rögtön az első helyre. Ez volt David Bowie első olyan albuma, amely az amerikai népszerűségi lista élére jutott; korábban a legjobban teljesítő lemeze, a 2002-ben kiadott Best of Bowie csak a negyedik helyre volt elég.

(Gigwise, Guardian)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére