Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bud Spencer a példakép – ma lenne 90 éves

Ányos Miklós

2019.10.31. 17:18

Carlo Pedersoli – művésznevén Bud Spencer eddig kevésbé ismert arcát mutatja be Király Levente Piedone nyomában című könyve, mely az olasz színészlegenda születésének 90. évfordulóján jelent meg.
A könyv azt a tévhitet igyekszik ledönteni, hogy Bud Spencer csupán gyerekfilmeket készítő verekedős óriás volt. Ennél sokkal több. Egy filantróp, egy polihisztor, egy igazi követendő példa

- mondta Király Levente, a könyv szerzője, az M5 kulturális csatorna szerkesztője.

A Piedone nyomában az azonos című, több fesztiváldíjat nyert dokumentumfilm bővített, írásos változata. A négy éven át, öt országban forgatott filmért és a könyvért Király Levente szeptemberben San Gennaro-díjat vehetett át Nápolyban.

A 120 fotót tartalmazó könyvből kiderül, hogy élte meg Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli a világháború borzalmait, milyen nehézségekkel küzdött meg az iskolai évek alatt, hogy csöppent bele a sport világába, valamint, milyen kalandokat élt át Dél-Amerikában, mielőtt színésznek állt.

Király hozzátette, a hat nyelven beszélő egykori élsportoló, aki később az olasz mozi egyik legnagyobb ikonjává vált, filmes karrierje mellett repülőt és hajót vezetett, gyermekruhát tervezett, könyveket és dalokat írt, ezek mellett feltalálóként több találmányt is jegyzett.

A könyv rengeteg történeten keresztül mutatja be a sokoldalú színészt. Az olvasók forgatási kalandokat ismerhetnek meg, és bepillantást nyerhetnek Bud Spencer magánéletébe is. Tanúi lehetnek egy életen át tartó szerelemnek, örökké tartó barátságoknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére