Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest turistaforgalmának növekedését már csak a Mikulás előzi meg a téli szezonban

Békési Marcell

2019.12.04. 18:50

A repülőjegy-foglalási adatok alapján közel 30 százalékkal több turista jön idén Budapestre, mint tavaly, ennyire dinamikus növekedést pedig csak Helsinki tudott felmutatni, amit nemrég fedeztek fel a távol-keletiek. A karácsonyi vásárunk a top 10-ben.

A ForwardKeys valenciai utazási elemző cég kutatása szerint az EU-n belül Budapesten nőtt a második leggyorsabb ütemben a távolsági légi járatok foglaltsága a téli ünnepi időszakban. A magyar fővárost egyedül Helsinki tudta megelőzni a téli szezonban az elemzés adatainak tükrében, amely a 2019. december 15. és 2020. január 15. közötti időszak foglalásait vizsgálta – közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

A finn főváros 29,6 százalékos növekedést regisztrált a december 15. és január 15. közötti időszakra, ami csekély mértékben haladja csak meg Budapest 29,3 százalékos emelkedését. Helsinki növekedése főképp a távol-keleti foglalásoknak köszönhető, főképp japán és kínai turisták mennek megnézni a Mikulás otthonát, míg

Budapestre a legtöbben tavalyhoz képest New Yorkból érkeznek.

Budapest olyan városokat előzött egyébként meg, mint Lisszabon, Athén, Koppenhága, Madrid, Prága és Amszterdam, amik szintén a legjobbak között vannak.

Az ünnepi programkínálat minőségi és mennyiségi bővülése is hozzájárult Budapest előkelő helyezéséhez.

A Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár több mint 800 ezer látogatójával évek óta a tíz legszebb európai karácsonyi vásár között szerepel.

A vásár az elmúlt években egy önálló márkává váló látványosság lett, mely nagyban hozzájárul Budapest nemzetközi turisztikai sikereihez. A külföldi vendégek kiemelt érdeklődésére számot tartó nyolchetes fesztiválesemény egészen újévig várja látogatóit a főváros egyik legszebb főterén, a közelmúltban megújult Vörösmarty téren.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére