Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy album, ami felrobbanthatja a magyar undergroundot

Horváth József György

2017.06.13. 21:27

Fontos a magyar underground támogatása. Hallgassatok ti is jó, magyar metál zenét.

Ismerkedjetek meg a Handout zenekarral, akiknek vasárnap megjelent első lemeze szó szerint felrobbantja a füleket, és minden bizonnyal nagy visszhangja lesz az underground metál szcénában, sőt, remélhetőleg azon túl is. A 10 dalos album minden egyes száma ízig-vérig igényes, modern metál.

Nagy szerencséje a magyar metál kedvelő közönségnek, hogy egyre több ilyen kópia kerül ki a magyar underground keményvonalas bugyraiból. Ugyanakkor elképesztően merész dolog bevállalni egy ilyen projektet, hiszen rengeteg időt, energiát és pénzt igényel, ami a legtöbb esetben nem térül meg. Hiszen bármennyire is ütős a magyar underground szcéna felhozatala, a közönség még mindig nem elég terebélyes.

Ezért kell támogatni, és minél több emberhez eljuttatni ezeket a bátor projekteket. A 888 elhatározta, hogy a jövőben segíti a magyar underground metál zenekarok előrejutását, ezért ajánlósorozatot indítunk az újabban megjelenő kis- és nagylemezekről. Kezdjük a sort a szegedi Handouttal!

A zenekar 4 éve alakult a dél-alföldi nagyvárosban, és ezalatt az idő alatt kiadtak 2 kislemezt és egy single-t. Most megjelent, Off the Beaten Path című nagylemezük hatalmas előrelépés a zenekarnak, ami új ajtókat is nyithat, kifelé az undergroundból. Köztudott, hogy metál zenével nagyon nehéz kitörni ebből közegből, bár nem lehetetlen. Nem kell hozzá más, csak kemény munka és egy nagy adag szerencse.

A zenekar magát a modern metál stílusába szokta elhelyezni, de fontos számukra, hogy ez ne korlátja legyen a zenénknek, inkább egyfajta fő irányt adjon.

"A célunk sosem az volt, hogy minél több pénzt keressünk a zenéléssel, vagy könnyű úton tegyünk szert nagy hírnévre. Amióta zenélünk mindnyájan egy saját nagylemezről álmodtunk, ezért leírhatatlan érzés az, amikor a sok befektetett munka, idő és pénz után a kezünkben tarthatjuk a végeredményt. Véleményünk szerint a beletett energia csak hosszútávon térülhet meg, aki rövid távú sikerekért csinálja, rövid utat is jár be" - nyilatkozta a 888-nak Tari Balázs, a Handout frontembere.

Nagy célok

A zenekar elmondása szerint szeretné lebontani a metál zenét körülvevő sztereotípiákat, miszerint csak kecskeáldozatról, sörről vagy prostikról szólnak a számok.

"Be szeretnénk bizonyítani, hogy ezeknek is van tartalma (sokszor jóval több mint a „rádióbarát” zenéknek), ezért választottuk a CD borítójának a könyv témát. Minden egyes dal egy fejezet, amivel a hallgatóhoz kívánunk szólni. A cím (Off the Beaten Path) arra utal, hogy térjünk le a kitaposott útról, és merjünk egyéniségek lenni, akik nem állnak be a sorba" - hangoztatják a zenekar tagjai zenei hitvallásukat.

A srácok bíznak benne, hogy minél több emberhez eljut a zenéjük, és ezáltal az üzenetük, amit át szeretnének adni. Ennek érdekében minden energiájukat arra fogják áldozni, hogy minél többet koncertezzenek az országon belül és kívül egyaránt.

Íme a lemez, itt találjátok mind a 10 dalt egy playlistben:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére