Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elhalasztották a pandémia miatt a Grammy-gálát

888 - MTI

2021.01.06. 10:45

Az esemény új időpontja március 14-e.

A pandémia miatt márciusra halasztotta januárra tervezett Grammy-díj-kiosztó gáláját az Amerikai Lemezakadémia.

A szervezők a gálát közvetítő CBS televízióval együtt kedden jelentették be közös közleményben, hogy az egészségügyi szakértőkkel és a zenészekkel folytatott konzultáció után úgy döntöttek, inkább egy későbbi időpontban rendezik meg a 63. Grammy-gálát.

A döntést a Los Angeles-i járványhelyzet romlásával indokolták, mint írták, a kórházak túlterheltek, a sürgősségi ellátás elérte kapacitása határát, és az állam, valamint a helyi önkormányzatok irányelvei is arra ösztönözték őket, hogy a halasztás mellett döntsenek.

Los Angelesben jelentősen megnőtt a Covid-19 miatti halálozások száma, és nagyon sok beteget ápolnak a kórházakban.

Az edzőtermeket, fodrászatokat és éttermeket bezárták, a városban élőket pedig arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha tehetik.

A Grammy-jelöléseket Beyoncé vezeti: az énekesnő kilenc kategóriában kaphatja meg a lemezakadémia díját. Az elismerésre jelöltek között szerepel még Taylor Swift, Dua Lipa, Roddy Ricch, Jhené Aiko, Post Malone, Renée Zellweger, Billie Eilish és társproducer fivére, Finneas is. Az először jelöltek között van a The Strokes, Megan Thee Stallion és Harry Styles is.

A jelöléseket novemberben hozták nyilvánosságra.

A bejelentést beárnyékolta a meglepetésre jelölés nélkül maradt kanadai zenész, The Weeknd akkori közleménye, amelyben korrupcióval vádolta meg a lemezakadémiát.

Még nem közölték, hogy kik lépnek majd fel a hagyományok szerint mintegy háromórás, élő előadásokkal, a legnagyobb sztárok részvételével megrendezett gálán.

Az idei szezonban két további díjkiosztót is elhalasztottak már a pandémia miatt:

az Oscar-díjak átadását az eredeti februári dátum helyett áprilisra tolták, a Golden Globe-gálát pedig január helyett február 28-ára hirdették meg.

Az Emmy-díj-átadót és a Music Television videós zenei díjainak átadását tavaly ősszel tartották meg, részben élő, részben előre felvett műsorral, közönség nélkül.

A Grammy-gála új dátuma ütközik a hollywoodi színészcéh (SAG) szintén Los Angelesbe meghirdetett díjátadójának időpontjával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére