Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gamerek tisztelegnek az ’56-os hősök előtt egy új CoD-videóban

Balázs Ferenc

2020.10.26. 11:40

Ezt most nagyon eltalálták a Palóc Videotéka alkotói. A fiatalok a világhírű Call of Duty (CoD) videójátékot magyarították, 17 perces kisfilmben mutatták be a magyar fiatalság gerillaharcát a komcsik ellen az 1956-os forradalom idején.

A Call of Duty a világ leghíresebb „belső nézetű” (first-person shooter – FPS) lövöldözős videójáték-sorozata. A legtöbb rész a második világháborúban, a hidegháborúban, a modern időkben és a jövőben játszódik. A fiatalok most elképzelték, milyen lenne, ha az Activision játékgyártó cég következő FPS-játéka az ’56-os forradalom eseményeit dolgozná fel. Így született meg a Call of Duty – 1956.

 

A videóban megörökített jelenetek reális képet adnak a pesti srácok kilátástalan harcáról az elnyomó Szovjetunió ellen. Míg a szovjet oldalon képzett katonák harcoltak, addig a magyar „hadtestet” a szabadság reményében fegyvert ragadó diákok, tanárok és egyszerű emberek alkották. Az 1956-os forradalom és szabadságharc a budapesti diákok egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1856. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának teljes felszámolásával fejeződött be november 11-én Csepelen.

A magyar forradalmárok mindvégig az amerikai és nyugati felmentő seregekre vártak, ám az utolsó reménysugár is odalett, amikor Eisenhower amerikai elnök október 31-ei rádióbeszédében világossá tette, hogy kihátrál a magyarok mögül. Ez gyakorlatilag megadta a lehetőséget Moszkvának az invázióra, és egyben megpecsételte Magyarország sorsát a következő évtizedekre. A videóban látható küldetés során a fiatalok egy amerikai segélyszállítmányt próbálnak megszerezni a szovjetektől, aminek során fogságba esnek, és társaik feldobására kényszerítik őket.

 

A videó itt tekinthető meg:

;

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére