Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kihagyhatatlan filmélmények várnak ránk októberben

Horváth József György

2019.09.22. 15:00

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Mozinet Filmnapokat, melynek idei programjában kilenc film szerepel. A mustrát október 17. és 20. között rendezik meg Budapesten és több vidéki városban.

1. Az MTI-hez elküldött közlemény szerint a filmek között szerepel többek között Pong Dzsunho dél-koreai rendező az Élősködők (Parasite) című alkotása, amely idén a cannes-i filmfesztivál legrangosabb elismerését, az Arany Pálma-díjat nyerte el. Pong Dzsunho (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) filmje egy éjsötét vígjáték, amelynek főszereplője Ki Tek családja. A család igazi semmirekellőkből áll, akik irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek, de semmi sem úgy alakul, ahogy a családfő eltervezte.

2. A filmnapokon lesz a Valan – Az angyalok völgye című magyar film premierje is.
Bagota Béla első nagyjátékfilmje egy feszült és szívszorító lélektani krimi. Főhőse Péter (Krisztik Csaba), aki nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. A filmek alkotóival több helyszínen is találkozhatnak az érdeklődők a filmnapok alatt.

3. A Pedro Almodóvar produceri közreműködésével készült Az angyal című, argentin krimit egy igaz történet inspirálta. A tizenhét éves Carlos angyali arca és göndör fürtjei mögött egy morális gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzik, aki rettegésben tartotta az 1970-es évek Buenos Airesét.

4. A román új hullám egyik megkerülhetetlen alakja, Corneliu Porumboiu rendezésében készült A hegyek szigete című film. A történet szerint a gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, hogy segítsen férje, a kétes hírű üzletember megszöktetésében. A filmnapokon az alkotás főszereplőjével, a Napszálltából is ismert Vlad Ivanovval közönségtalálkozót is tartanak.

5. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Kontroll nélkül című német film a kilencéves Benni szemén keresztül azoknak a gyerekeknek a történetét meséli el, akikre az ellátórendszer nincsen felkészülve.

6. A láthatatlanok című francia film igaz történet mesél el. Négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott nappali melegedőt vezet. Amikor a bürokraták ellehetetlenítik őket, saját szakállukra tovább üzemeltetik a helyet.

7. Marco Bellocchio olasz rendező a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel Az első áruló című olasz maffiatörténetben.

8. A Portré a lángoló fiatal lányról című francia filmben Héloise-ról (Adele Haenel) portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki.

9. A Medvevilág Szicíliában a 20. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve, amelyből Lorenzo Mattotti olasz rendező készített animációs filmet A vörös teknős francia producereivel és a Kecskeméti Animációs Stúdióval közösen. A rajzfilm Cannes-ban és Annecy-ban is bemutatkozott, díjat nyert a KAFF-on. A filmnapokon közönségtalálkozót is tartanak Christophe Jankovic producer és Nagy Lajos, a magyarországi animációs munkák vezetőjének részvételével a fővárosi Puskin moziban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére