Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Zelenka Dóra

2018.09.21. 14:45

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az elsõ trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Az univerzum harmadik fázisába tartozó első filmet 2015-ben láthatta először a nagyközönség. A stúdió azóta is ontja magából az újabb történeteket, aminek eredményeképp egy évben akár több különböző Star Wars-mozit is láthatnak a rajongók. Ez viszont hatással van a filmek minőségére is.

Az utolsó Jedik és a Solo: Egy Star Wars-történet mindössze öt hónap különbséggel érkezett meg a moziba. Viszont míg Az utolsó Jedik 365 milliárd forintnak megfelelő profitot termelt és a kritikusok felfelé húzták, addig a csupán pár hónappal fiatalabb testvére, a Solo alig termelt bevételt a gyártási költségekhez képest és a kritikusok tetszését sem sikerült elnyernie.

Az időzítés az én döntésem volt, és ahogy most visszatekintek, azt gondolom, hogy vállalnom kell a felelősséget a hibáért, amely az volt, hogy túl sok minden túl gyorsan jelent meg"

– nyilatkozta Bob Iger, a Disney vezetője a The Hollywood Reporternek.

Iger természetesen hozzátette, hogy a rajongók ugyan némi lassulásra számíthatnak, de ez nem azt jelenti, hogy nem fognak filmeket készíteni.

A Star Wars újgenerációs filmjei egyébként rendkívül megosztott fogadtatást kaptak a rajongóktól (is). A pénztárnál a Solo: Egy Star Wars-történeten kívül ugyan egyik sem bukott meg, de a teremből megannyi nosztalgiázni vágyó családapa csalódottan távozott. A filmek ugyanis már nem akarnak újat mutatni, minél inkább a "modern és felvilágosult" gondolkodás alapköveit próbálják beleömleszteni a játékidőbe, ez viszont kényelmetlenül érintheti mindazokat, akik csupán egy jó lézerkardcsatát akarnak nagyban látni.

Úgy tűnik, a Csillagok háborúja világát átvették a feminista robotok és a vega wookie-k.
A filmek közül a Zsivány egyes: Egy Star Wars-történet kapta a legjobb értékelést mind a kritikusok, mind pedig a nézők részéről. Ezt követi Az ébredő Erő, mely az újdonság erejével hatott, emiatt pedig az elfogult rajongók szeretetét még élvezi. A legutóbbi filmek viszont már rosszabbul jártak. Az utolsó Jedik című filmet ugyan határozottan szerették a kritikusok, de a nézők már kevésbé voltak elnézőek vele. A Solo: Egy Star Wars-történetet már a kritikusok és a nézők is egyaránt eltemették.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére