Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar film készült Bud Spencerrõl

Horváth Tamás

2018.11.20. 20:18

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Piedone nyomában címmel mutatja be pénteken a Bud Spencer életéről szóló portréfilmet az M5 kulturális csatorna.

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott alkotás amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. A filmben egykori sportolótársai, színészkollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről – olvasható az MTVA Sajtóosztályának közleményében.

Az eredetileg Carlo Pedersoli néven született olasz színészről kevesen tudják, hogy

mélyen vallásos és példás családapa volt, aki hat nyelven beszélt és három egyetemre járt.

Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbijátékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, aki a helsinki és melbourne-i olimpián is részt vett.

Ahogy a filmjeiben, úgy az életében is mindig a jó oldalán állt, ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború és a kábítószer-használat ellen is felemelte a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották.

Bud Spencer mindemellett gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányai is voltak.

A jól ismert filmrészletek mellett eddig soha nem látott archív anyagok, családi felvételek és fotók mesélnek róla, de Bud Spencer római lakása és hétvégi nyaralója is megjelenik majd"

– olvasható az összegzésben. 

Bud Spencernek a keresztény értékek megtartásában és a közérdek szolgálata terén kifejtett áldozatos tevékenysége olyan emberi példa, amelyet érdemes és kell is közvetíteni a felnövekvő nemzedékek felé"

– idézi a közlemény a filmet készítő Király Leventét, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt szerkesztőjét.

Magyarországon Bud Spencer személye különösen ismert, hiszen generációk nőttek fel filmjein"

– tette hozzá az alkotó, aki azt is elárulta, hogy jövőre, a színész születésének 90. évfordulója alkalmából egy 90 perces verzió is készül, amely februártól lesz látható a magyar mozikban.

A Magyar Média Mecenatúra Program által támogatott alkotást Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Magyarországon forgatták, 55 perces rövidített változata pénteken 21 óra 55 perctől lesz látható az M5 kulturális csatornán.

Hazánkban jótékonykodik Terence Hill

Bud Spencer társa, Terence Hill a napokban titokban Magyarországon járt: a népszerű színész egy jótékonysági aukció ajánlását vállalta el.

Az árverezés tárgya egy Dune Buggy, amely pont olyan, mint a Különben dühbe jövünk című filmben látható autó.

A bevételből a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet eszközparkjának bővítését valósítják meg.

Terence Hill a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben személyesen is tiszteletét tette a titokban tartott magyarországi látogatása során. A világsztár bevallása szerint óriási szeretettel fogadták a kórházban mind gyerekek, mind az alkalmazottak.

Az árverés 2018. december 1-jén indul a www.kulonbenduhbejovunk.hu oldalon, melynek során egy felújított Dune Buggy találja meg gazdáját.

Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Terence Hill itt járt nálunk, rendkívül kedves és közvetlen embert ismertünk meg személyében. Az aukcióból befolyó összeget MR-kompatibilis eszközökre és gépekre fordítjuk, amelyek az altatásban, valamint a vizsgálat közbeni kezelésekben és megfigyelésekben segítenek. Mi gyógyszerekkel és szeretettel gyógyítunk, de ha tehetném, Terence Hill csillogó tekintetét és mosolyát felírnám receptre"

– mondta Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató, főorvosa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére