Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsfilm kapta az Arany Medvét

888.hu

2016.02.22. 19:12

Az európai menekültválságról szóló Fuocoammare (Tûz a tengeren) címû olasz-francia dokumentumfilm kapta a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) szombaton.

Az olasz Gianfranco Rosi rendezése „elsöpörte” a zsűrit és képviseli mindazt, amiről a Berlinalénak 2016 februárjában szólnia kell"

– mondta a díjátadó gálán Meryl Streep amerikai színésznő, a nemzetközi zsűri elnöke.

A Dél-Olaszországba a tengeren át érkező észak-afrikai bevándorlási hullámról szóló dokumentumfilm kapta a fődíjat, ám a zsűri nagydíját a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet 100. évfordulójáról szóló bosnyák film nyerte el. 

A rendező, miután átvette az elismerést, azt mondta:

ebben a pillanatban gondolatban mindazokkal vagyok, akiknek nem sikerült eljutniuk Lampedusára, a remény szigetére”.

A Berlinale a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja, és a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás filmfesztiválok sorában. A 11 napos szemlén 77 országból 436 filmet mutattak be, köztük két magyar alkotást, Bucsi Réka LOVE című rajzanimációs rövidfilmjét és Fliegauf Bence Liliom ösvény című munkáját. Az utolsó nap csak a közönségé: vasárnap a fesztivál helyszínein még egyszer levetítették a különböző szekciók legsikeresebb alkotásait.

(dw.com, PressBerlinale, mti)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére