Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nõuralom a Trónok harcában

Horváth József György

2016.06.21. 19:38

Lezajlott Westeros eddigi legvéresebb csatája, mégsem a pasik uralkodnak a hét királyságban. Az igazi hatalom a nõk kezében van.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egyre inkább a nők veszik át az irányítást Westeroson. A Trónok harca tegnapi részében ez még nyilvánvalóbbá vált. Az erős női karakterek domináltak ismét: Sansának köszönhetően győzedelmeskedett Jon Ramsay felett, Dany pedig Yarával szövetségben erősebb (és viccesebb), mint valaha. Melisandrénak azonban nem sok jót jósolunk most, hogy Ser Davos rájött mi történt Shireennel.

Az HBO gondoskodott arról, hogy minden GOT rajongó számára világos legyen: az évad leglátványosabb és persze legdrágább epizódja lesz a 9. Megtudhattuk például, hogy a Fattyak csatája forgatásához 600 stábtagot, 500 statisztát, négy stábot, 25 kaszkadőrt és 70 lovat “használtak fel”. A forgatás maga 25 teljes napig tartott, a melót ráadásul durva esőzések nehezítették, és a hatalmas sár miatt végül 160 tonna homokot kellett a forgatás helyszínére szállítani. Azt, hogy pontosan mennyibe fájt a rész az HBO-nak, nem árulták el, de annyit tudunk, hogy egy rész átlagosan 10 millió dollárba került, és a 9. rész meghaladta ezt a büdzsét is.

Mindez persze teljesen irreleváns, ha a végeredmény csapnivalóra sikerült volna, de a helyzet az, hogy egy gyönyörűen kivitelezett, grandiózus csatajelenetet láthattunk. Szinte lélegzetvételhez sem jutottunk, ahogy Jont követve belekerültünk a harc sűrűjébe és együtt fulladoztunk vele, mikor a hullahegyek (a halottakat egyébként manapság érdemes mielőbb eltakarítani) alól próbált levegőhöz jutni. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a karakter most született újjá igazán. Mindezek miatt kár, hogy a várva várt Stark-győzelemhez a legkézenfekvőbb megoldást választották az írók. Éppen úgy történt minden, ahogy mi is megjósoltuk egy héttel ezelőtt. Fájó, hogy most sem voltak elég merészek ahhoz, hogy ne csak olyan karaktereket öljenek meg, akik halála (legyünk őszinték) túl sok vizet nem zavar.

Gyorsan elrepült ez az évad, jövő héten finálé! :(

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére