Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Van jó adventi vásár Budapesten is!

Pörge Béla

2019.12.16. 19:18

Természetesen nem a Belvárosban, de oda eleve minek is menjünk?

Bokor kolléga a napokban panaszkodott pár sort a Vörösmarty téri adventi vásárral kapcsolatban. Igaza van persze, tényleg brutálisan drága, de felmerül a kérdés: minek ment oda?

Nem újdonság, hogy Budapest belvárosa nem a magyar embernek való hely. Minden drága, minden tele van külföldiekkel, mindenhol tömeg van, közlekedni pedig legfeljebb metróval, jobb esetben villamossal lehet – miért lenne ez másképpen az adventi vásárokkal?

Ez viszont még nem jelenti azt, hogy egy vidéki városig kellene utazni egy normális adventi vásárért. Van belőle Budapesten is, egész pontosan Óbudán.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Az óbudai Fő téren már hagyománnyá vált az adventi vásár. A tér közepén februárig várja a korcsolyázni vágyókat a jégpálya, míg a Szentlélek tértől a Városházáig számos bódéban lehet pénzt költeni: vannak street food kocsik, vannak forralt bort kínáló bódék, lehet vásárolni klasszikus adventi vásáros ételeket (lángos, kürtőskalács, sajt, édességek stb.) és persze különböző csecsebecsékből is rengeteg van. Sőt, az Óbudai Gimnázium épülete előtt egy körhinta is várja a szórakozni vágyó lurkókat.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Természetesen ebben a vásárban sem fogunk olcsóbban jóllakni, mintha magunkra főznénk, de akár pusztán árban, akár a portékák minőségében zongorázni lehet a különbséget a Vörösmarty téri turistacsapda és az óbudai adventi vásár között.

Ennél is fontosabb szempont, hogy az egész vásár szép. Persze adja magát, hogy az legyen, hiszen az óbudai Fő tér és a Szentlélek tér azon nagyon kevés óbudai terület egyike, melyet a kommunista „építészet” nem vert szét, így a panelek helyett barokk és neobarokk épületek veszik körül a vásárt. Az épületeket és a fákat ízlésesen, de látványosan díszítették fel izzósorokkal, megadva ezzel az adventi vásár ünnepi hangulatát.

A továbbiakban beszéljenek inkább a képek!

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fotó: Kozma Zsuzsi

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére