Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszprémi érsek: a muszlimok célja világos, Európa iszlamizálására törekszenek, melyre a hitük kötelezi õket

Horváth Tamás

2018.12.16. 20:05

Márfi Gyula 75. születésnapja alkalmából mutatott be hálaadó szentmisét vasárnap este a veszprémi Szent Mihály-bazilikában.

Az érsek szentmiséjében, melyen a püspöki konferencia tagjai is jelen voltak, azt hangsúlyozta, hogy bár nem helyénvaló a személyét túlértékelni, vannak olyan igazságok, melyeket elsőként mondott ki. Ilyen megállapítás például az, hogy

Európában légüres tér jött létre, ahová özönlik egy erősebb nép.

Majd hozzátette:

Az európaiak hibája, hogy teret adnak ennek a folyamatnak. A muszlimok célja világos, Európa iszlamizálására törekszenek, melyre a hitük kötelezi őket."

Az érsek aláhúzta, hogy egykori szentjeinkhez hasonló prófétákra van szüksége a kontinensnek, hogy megmeneküljön.

Márfi Gyula a szentmisén köszönetet mondott elhunyt családtagjainak, barátainak és szólt arról is, hogy az élete során megélt nehézségek is a javát szolgálták.

Erdő Péter bíboros arról beszélt, hogy az érsek életútja, 75 esztendő már történelem, hiszen a második világháború, a kommunizmus és a legutóbbi 30 év három különböző korszakot jelöl.

A megkülönböztetés azonban a tankönyvekbe való, az élet viszont folyamatos, mely során Isten az örök boldogság felé vezet”

– mondta a bíboros hálát adva Márfi Gyula eddigi életéért.

Szerenka Miklós, általános érseki helynök méltatta az érsek életútját, kiemelve, hogy mindig a szeretet szellemében hirdette az igazságot.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek rámutatott:

Annak van értelme az életben, ami előbbre vitte Isten országának ügyét, ebben pedig Márfi Gyula élen jár: valódi misszió, jót tenni, mert ekkor kijelenthető, hogy nem volt hiábavaló az élet.”

Áder János levélben gratulált Márfi Gyula érseknek, azt hangsúlyozva, hogy december az az időszak, amikor számot vethetünk az esztendővel és hálát adhatunk. A köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy Márfi Gyula a továbbiakban is erőt érez lelkipásztori tevékenységéhez.

Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere kijelentette, Márfi Gyula méltatása egyszerre könnyű és nehéz.

Könnyű, mert a városban köztiszteletnek örvend – nemcsak egyházi körökben. Nehéz viszont, mert szinte lehetetlen felsorolni közéleti tevékenységeit, olyan ember, akinek nemcsak hitvallása, de küldetése is van”

– hangoztatta a politikus, majd kitért arra is, hogy az érsek jelmondata („A szeretet soha el nem múlik”) meghatározza mindennapjait.

Mindnyájunkhoz szól, tekintet nélkül különbségeinkre, harmonikus együttműködést valósít meg a város és az egyház között"

– fogalmazott Porga Gyula. 

A polgármester beszéde után a város díszpolgára címet adományozta az érseknek, melyet Veszprém közgyűlése ítélt oda számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére