Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

888

2020.09.28. 19:59

Lemondásra szólította fel az EB alelnökét Varga Judit | Szja-mentesek lehetnek a munkavállalói koronavírustesztek | Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból.

A „beteg magyar demokráciáról” tett kijelentésével Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke bizalmatlanságot kelt a tagállamok között, ezért Varga Judit igazságügyi miniszter az Orbán Viktor kormányfővel folytatott megbeszélését követően lemondásra szólította fel a brüsszeli cseh politikust.

Varga Judit elmondta, hogy a kormány elfogadhatatlannak tartja ezt a kijelentést,

főleg a bizottság alelnökétől, aki egyebek között az EU-n belüli párbeszédért felel, mert Budapest szerint éppen ő az, aki egy ilyen kijelentéssel bizalmatlanságot kelt a tagországok között.

Emiatt a miniszterelnökkel hétfőn reggel megtartott megbeszélés után azt javasoltuk, hogy Jourová mondjon le tisztségéről”

– fogalmazott.

Mintegy 7 ezer forinttal csökkenhet a munkáltató által finanszírozott foglalkoztatotti koronavírustesztek ára, ha a kormány elfogadja a gazdaságvédelmi operatív törzs javaslatát, amely adómentessé tenné a járványügyi szűrővizsgálatok elvégzését. Ezzel egy időben a testület további adócsökkentésekről és adminisztrációs egyszerűsítésekről is döntött.

A szerdai közgyűlésre benyújtott előterjesztés szerint Szent István, az államalapító király szobrát az eredeti tervvel ellentétben nem Budapest egyik kiemelt helyén állítaná fel a baloldali vezetés, hanem a XIX. kerületi Templom téren – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

A közlemény szerint Karácsony Gergely legutóbb még azt mondta: „a vita nem arról szól, hogy lesz-e Szent István-szobor a Szent István parkban, hanem arról, hogy hogyan tudjuk összeegyeztetni az emlékezetpolitikai és a parkhasználók által megfogalmazott szempontokat.”

A képviselőcsoport szerint ehhez képest most csöndben, mindenfajta társadalmi vita nélkül kitiltják Szent István szobrát a Szent István parkból.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére