Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888.hu

2021.02.09. 19:59

Napi összefoglalónk.

Gyurcsányék a szuperkórházzal is Orbánt akarják megbuktatni

Bár a Dél-budai Centrumkórház alapkövét várhatóan csak a jövő évben teszik le, s a tervezett átadás határideje valamikor 2026-ban lesz, a Demokratikus Koalíció „Mivel hergeljünk ma?” Gyurcsány-kommandójának két kiválósága mégis alkalmasnak találták a témát arra, hogy most ezzel igyekezzenek a kormány ellen feldühíteni a budapestieket.

A Gyurcsány-pártiak legnagyobb szomorúságára a hatóság ugyanis már a negyedik vakcinát is engedélyezte. Ráadásul a nemzetközi tudományos-orvosi szakfolyóiraton túl Angela Merkel is kiállt az orosz vakcina mellett, Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök emellett nyilvános önkritikát gyakorolt az Unió vakcinabeszerzési politikája miatt, megerősítve Orbán Viktor Brüsszelnek címzett kritikáit. Az osztrák kancellár, Sebastian Kurz pedig lényegében szintén azt mondta a Gyurcsányék által leginkább támadott orosz és a kínai vakcinára, amit a magyar kormányfő: mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, csak fogja meg az egeret.

MTI Fotó: Marjai János

A kommunikációs térben tehát Gyurcsányék komoly veszteségeket szenvedtek el a kormánnyal szemben a közelmúltban (is), ezért aztán joggal jelentek meg a tanácstalanság sötét karikái a „Mivel hergeljünk ma?” kommandó tagjainak szemei körül.

Ekkor juthatott eszébe valamelyik okos éceszgébernek a Dél-budai Centrumkórházhoz kapcsolódó közlekedési hálózatról szóló tájékoztatás általuk vélelmezett hiánya. Az persze nem zavarta tippadókat, hogy ez egy alapvetően rossz ötlet, hiszen erről már régen kormányhatározat is született.

 

 

Orbán Viktor: A koronavírus járvány a világgazdaság és a globális politika új korszakát indította el

A koronavírus elleni oltásért folyó világszintű versenyről, Kelet és Nyugat konstruktív együttműködéséről, a szabad világkereskedelemről, a kínai–magyar gazdasági kapcsolatokról és a kínai vakcina magyarországi felhasználásáról is beszélt Orbán Viktor a kilencedik Kína–Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón, amelyet ezúttal online videókonferencia keretében tartottak meg – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Fotó: Facebook

A magyar kormányfő emlékeztetett: egy évvel ezelőtt tört ki a világméretű járvány. Ez a válság – mondta – mindent megváltoztatott: kiszakított bennünket a komfortzónánkból, elindította a világgazdaság és a globális politika egy teljesen új időszakát, és kettős kihívás elé állította az államokat: egyszerre kell megvédenünk polgáraink életét és munkahelyét.

A magyar kormányfő arról is beszélt: mivel polgáraink élete és gazdaságunk fellendülése a tét, most konstruktívabb kelet–nyugati együttműködésre van szükségünk, mint valaha, a kölcsönös tisztelet és jóakarat alapján. A beruházások kölcsönös védelméről szóló Kína–EU megállapodás tárgyalásainak lezárása jó lépés volt ebben az irányban – tette hozzá.

 

Amnesztiát és vakcinát kapnak a migránsok ha előbújnak

A brit kormány most arra utasította a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS), hogy ne ellenőrizzék azoknak a bevándorlási státuszát, akik oltásra vagy a Covidhoz köthető orvosi vizitre jelentkeznek. A koronavírus-vakcinákat mindenki számára ingyenesen ajánljuk fel az

(Photo by WIktor Szymanowicz/NurPhoto)

Egyesült Királyságban, függetlenül a bevándorlási státustól – mondta a Daily Mail című lapnak az egyik kormányszóvivő. Egy forrás azt mondta a lapnak, a cél az, hogy mindenkinek meg kell kapnia az oltást, mindenki más egészségéért.

 

Ben Greening ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a gyakorlatot nem szabad rendszeresíteni, ugyanis az bátorítaná az illegális migrációt, ráadásul a törvénytisztelő állampolgárokra és migránsok nézve egyaránt sértés lenne. A tömeges bevándorlást ellenző szervezet elnöke, Alp Mehmet azt is elmondta, hogy a brit kormány nem halaszthatja el a most kínálkozó esélyt arra, hogy megszámolja, hány illegális bevándorló jelentkezik oltásra.

 

Szél Berni az írásaival aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat

Az igazságügyi miniszter szerint Szél Bernadett független országgyűlési képviselő „rosszindulatú posztokat írogat”, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, s így árt a bajba jutott embereknek.

Fotó: Facebook

„Képviselő asszony nem elég bátor, hogy megismerje a valóságot. A nyílt levélre nem válaszolt, a meghívást nem fogadta el. Viszont rosszindulatú posztokat írogat, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, amivel árt a bajba jutott embereknek. Ezúton kérem képviselő asszonyt, hogy inkább segítse az áldozatsegítők munkáját! Juttassa el minél több rászorulóhoz kampányanyagainkat, ossza meg tartalmainkat, hiszen mindenki számára van segítség” – fogalmazott Varga Judit.

 

 

Megérkezett az ötszázezredik adag a Pfizer-BioNTech vakcinájából

Megérkezett Magyarországra az ötszázezredik adag a Pfizer és a BioNTech cég által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinából, a Comirnaty nevű oltóanyagból – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

Az érvényben lévő megállapodások értelmében 2021 végéig 6,6 millió adag Comirnaty vakcina érkezik Magyarországra. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint a hazánkban eddig beoltott emberek közül 280 ezren első oltásként a Pfizer–BioNTech vakcináját kaphatták meg. A beoltottak közül több mint százezer embernek már a második dózist is beadták.

(Photo by ARIANA DREHSLER / AFP)Fotó: AFP Forum

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére