Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK tovább hergel, EU-s botrány a láthatáron, javul a járványhelyzet

888.hu

2021.04.27. 19:59

A mai nap margójára.

 

Minden jel arra mutat, hogy a DK politikusai egyszerűen képtelenek leállni a keleti vakcinák elleni hergeléssel. Varju László az ATV Start című műsorában úgy hergelt a kínai vakcina ellen, mintha nem lenne holnap.

Ha már ellenzék, kiderült az is, hogy az ellenzéki szavazók nagyobb mértékben utasítják el a keleti vakcinákat, mint a kormánypártiak.

Az ellenzékiek abszolút többsége (51%) elutasítja a kínai vakcinát, azt csak tízből négy ellenzéki adatná be magának.

Úgy tűnik, az Európai Unió történetének egyik legnagyobb botránya van kibontakozóban. Az elkésett, elrontott európai uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztos, Sztella Kiriákidész vállalhatatlan korrupciós botrányba keveredett.

Váratlanul több mint 1 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos férjével közös számláján.

A harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk. 35 százalékkal csökkent a fertőzöttek száma az elmúlt héten. Müller Cecília szerint ennek az az oka, hogy az emberek betartják a szabályokat, és sokan beoltatják magukat. Az országos tiszti főorvos hozzátette:

Elérkezünk ahhoz az időponthoz, amikor bárki számára elérhető a védőoltás.”

 

Javul a járványhelyzet Csehországban is, az elmúlt héten 25 százalékkal kevesebb koronavírusos megbetegedés történt. A nyitást nehezíti, hogy a Szputnyik V vakcina tiltólistára került, mivel Csehország és Oroszország között diplomáciai konfliktus alakult ki. A vakcinahiányt jól mutatja, hogy

hétfőn 53 115 adag oltást adtak be az orvosok, ami tíz százalékkal kevesebb, mint egy hete.

Új hatóság létrehozásáról döntött az Országgyűlés. A jövőben a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság felügyeli a bírósági végrehajtói szervezetet, és látja el a dohánytermékek kiskereskedelmével, illetve a szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatos hatósági feladatokat.

Ezenkívül az Országgyűlés arról is határozott, hogy állami tulajdonú, de nem hasznosított ingatlanok ingyenes átadását biztosítja önkormányzatoknak. A változtatás érinti a felszámolókat, valamint

rendezi a vízi létesítmények kezelői jogát, és az állami vagyonról szóló törvényt is módosítja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére