Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap legfontosabb hírei egy helyen

Horváth Tamás

2020.09.20. 19:59

Este 7:59.

Egy újabb hét ért véget, nézzük, mi történt 2020. szeptember 20-án vasárnap!

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 683 főre emelkedett, 4391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő.

Mindeközben világszinten egy nap alatt 587 242 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy összesen már több mint 30,7 millióan kapták el a koronavírust.

Ugyancsak koronás hír, hogy a szükséges 40 ezer helyett több mint 60 ezer önkéntes jelentkezett Moszkvában a Covid-19 megelőzésére szolgáló Szputnyik V vakcina klinikai tesztelésének harmadik szakaszára. Az orosz egészségügyi tárca közlése szerint a vakcina gyártása augusztus 15-én kezdődött meg.

Kérdés, hogy a jövő hét második felében beköszöntő őszi időjárás hogyan fogja befolyásolni a fertőzöttek számának alakulását. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő vasárnap már csak 14-21 fok várható.

Egyre melegebb lesz azonban a kultúrában: megjelent az első magyar LMBTQ-mesekönyv. A „Meseország mindenkié” című kötet szerzői klasszikus történeteket írtak újra úgy, hogy a főhősök homoszexuálisok, cigányok, mozgássérültek, idősek, vagy éppen örökbe fogadottak lettek.

Végezetül egy jó tanács: aki csak teheti, vegye meg holnap a Magyar Nemzetet, ugyanis Orbán Viktor legújabb dolgozata a lap hétfői számában lesz olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére