Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.09.28. 19:59

Az unió felgyorsítaná a betelepítéseket; alig vannak már munkanélküliek; több millió migráns szeretne Európába jutni Egyiptomból. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Az unió felgyorsítaná a kényszerbetelepítést

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben kijelentette: "Az utóbbi időben jelentős előrelépés történt a menedékkérők Európai Unión belüli áthelyezésében, a folyamatot azonban még jobban fel kell gyorsítani." Avramopulosz a sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a folyamat jelentősen felgyorsult az utóbbi hónapokban, szerinte ez azt jelenti, hogy "igenis működhet a rendszer, ha megvan a határozott politikai akarat. A menekültválság még nem ért véget, további munkára van szükség, minden tagállamnak vállalnia kell a felelősséget, ez ugyanis nem görög vagy olasz probléma, hanem európai kihívás, amelyre közös választ kell adnunk." "Teljes mértékben tiszteletben tartják a magyar választók döntését" – jelentette ki Avramopulosz a magyar népszavazásról.

Alig vannak már munkanélküliek

A KSH által kiadott adatokból kiderül, hogy jelenleg rekord alacsony a munkanélküliség Magyarországon. Varga Mihály, a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, mint most. A jelentés szerint a nyári hónapokban 4 millió 386 ezer foglalkoztatott volt a munkaerőpiacon. Ez az érték 135 ezerrel nagyobb, mint a 2015-ös adatok.  A munkanélküliek száma ezzel egy időben 77 ezer fővel csökkent. Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter szerint csaknem ötven hónapos csökkenés után 4,9 százalékra esett a munkanélküliségi ráta, ami azt jelenti, hogy 1992 óta nem dolgoztak ennyien az országban. 

Migránsexodus várható Egyiptomból

Az Európai Uniónak figyelnie kell az észak-afrikai migránskrízisre is, hiszen már nemcsak Líbia felől, hanem Egyiptom irányából is egyre többen érkeznek a Földközi-tengeren keresztül. Abdel Fatah el-Sziszi egyiptomi elnök arra figyelmeztette a nemzetközi közösséget és az Európai Uniót, hogy országában több mint 5 millió migráns vesztegel, akik közül csak 250 ezer embert regisztráltak menedékkérőként. Az egyiptomi elnök az ENSZ-közgyűlésen arról is beszélt, hogy Egyiptomban jóval több Iszlám Államhoz köthető harcos bujkál a migránsok között, mint ahogy azt Nyugat-Európában gondolják. Ezért el-Sziszi szerint az észak-afrikai országban található migránsok súlyos kockázatot jelenthetnek az unió számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére