Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.11.28. 19:59

Újraszámlálják a szavazatokat néhány az USA három államában; a jobbikosok is támadják Toroczkait; véget ért az alacsony munkabér idõszaka. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Kezdődik a nagy újraszámlálás

Donald Trump megválasztott elnök vasárnap egy sor Twitter-üzenetben reagált arra, hogy három szövetségi államban újraszámolják a szavazatokat. Ez a Zöldek volt elnökjelöltjének, Jill Steinnek a kérésére történik, és Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje is csatlakozott az újraszámlálást támogatókhoz. Stein pénteken jelentette be, hogy Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban kéri az újraszámlálást, s a költségek fedezéséhez össze is gyűjtött 3,8 millió dollárt. Donald Trump közölte, hogy New Hampshire-ben, Virginiában és Kaliforniában is elcsalták a szavazást, mert ezekben az államokban illegális bevándorlók is voksoltak, nekik pedig nincs szavazati joguk. A megválasztott elnök azt állítja, megnyerte volna a leadott szavazatok többségét is a november 8-i elnökválasztáson, ha három szövetségi államban nem csaltak volna.

Jobbikosok támadják Toroczkai Lászlót

Kemény bírálat érte a pártvezetésből az ásotthalmi rendelet miatt Toroczkai Lászlót. Ezzel az értesüléssel kereste meg a Magyar Idők Ásotthalom polgármesterét, Toroczkait, aki azonban nem volt hajlandó ezt kommentálni. Ahogyan arról a 888.hu is beszámolt, Toroczkai László nemrégiben egy, az alaptörvénnyel nehezen összeegyeztethető önkormányzati rendeletben tiltotta meg, hogy nem lehet a településen mecsetet építeni, burkát, burkinit és csadort viselni, illetve szintén közterületen nem lehet homoszexuális propagandát terjeszteni. Elsősorban azt sérelmezte a pártvezetés, hogy Toroczkai nem egyeztetett Vona Gáborral a rendelet bevezetéséről.

Lezárult az alacsony munkabér időszaka

A mostani bérmegállapodás valójában nagy jelentőségű korszakhatár, Magyarországon ezzel lezárult az alacsony munkabér időszaka – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A megállapodás értelmében jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatók közterhe pedig öt százalékponttal csökken. 2018-ban a minimálbér további 8 százalékkal, a garantált bérminimum 12 százalékkal nő, a közterhek két százalékponttal csökkennek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére