Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2017.06.05. 19:59

Nem növelik a terrorfenyegetettség szintjét Nagy-Britanniában; háromból két merénylõnek nyilvánosságra hozták a nevét; az Arab Liga legfontosabb államai kiközösítették Katart; az Iszlám Állam vállalta magára a londoni merényletet. A nap legfontosabb hírei!
Nem emelik a terrorfenyegetettség szintjét Nagy-Britanniában

A londoni terrortámadás követően nem emelkedik a terrorfenyegetettség hivatalosan megállapított szintje Nagy-Britanniában, továbbra is a második legmagasabb, „súlyos” szinten marad – jelentette be Theresa May brit kormányfő. A terrorfenyegetettség szintjéről nem a kormány, hanem a hírszerzési és elhárítási szolgálatok, valamint a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetői alkotta Egységes Terrorizmuselemző Központ dönt, amely a kormánytól függetlenül működik.

Háromból két merénylőnek nyilvánosságra hozták a nevét

A londoni rendőrség terrorizmusellenes parancsnokságának közleménye szerint a merényletet harmadik, egyelőre meg nem nevezett társukkal együtt Khuram Shazad és Rachid Redouane hajtotta végre. A Scotland Yard ismertetése szerint mindketten a kelet-londoni Barking városrészben éltek. A 27 éves Khuram Shazad pakisztáni születésű, ám de brit állampolgár volt, a 30 éves Rachid Redouane pedig marokkóinak és líbiainak vallotta magát. 

Az Arab Liga legfontosabb államai kiközösítették Katart

Bahrein, Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek megszakította hétfőn diplomáciai kapcsolatait Katarral. Bahrein a többi között azzal vádolja Katart, hogy a terrorizmust támogatja és beavatkozik a belügyeibe. A katari külügyminisztérium szerint az arab országok igazolhatatlan döntést hoztak azzal, hogy megszakítják diplomáciai kapcsolataikat az országgal.

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni merényletet

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára vasárnap késő este a hét ember életét követelő londoni gázolásos és késeléses merényletet. Vasárnap éjjeli hírügynökségi közlések szerint az Iszlám Állam már a merénylet előtt, a szombat reggeli órákban felhívást tett közzé a Telegramon, és ebben ismét arra sürgette követőit, hogy teherautókkal, késekkel és lőfegyverekkel kövessenek el támadásokat a „keresztesek” ellen a ramadán idején.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére