Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Tóth Dalma

2017.11.03. 19:59

A briteknek szem elõl tévesztettek 56 ezer migránst; Macronék meghívták Áder Jánost Franciaországba; A svédek virtuális kerítéssel védekeznének a gázolásos merénylõk ellen - a nap legfontosabb hírei.
A briteknek szem elől tévesztettek 56 ezer migránst

A brit belügyminisztériumnak fogalma sincs, hogy hol tartózkodik 56 ezer hivatalosan már kitoloncolt migráns. A hatóságok szem elől vesztették őket. Az illegális bevándorlók között sok az elítélt bűnöző, akik most szabadon kószálnak az utcákon. Brandon Lewis, a brit belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára szerint a kormány célja az, hogy a kitoloncolási döntéseknek „önként” tegyenek eleget az érintettek, de mint mondta, ha a szükség megkívánja, akár szigorúbb eszközökhöz is folyamodnak. A jelentés hatására valószínűsíthető, hogy még nagyobb támogatást kap Amber Rudd belügyminisztertől a brit határvédelmi program, a Border Force.

Macronék meghívták Áder Jánost Franciaországba

A magyar köztársasági elnök a decemberi klímacsúcsra kapott meghívást. A december 12-i klíma-csúcstalálkozó házigazdája Franciaország lesz. Emmanuel Macron francia elnök, Jim Yong Kim a Világbank vezetője és António Guterres ENSZ-főtitkár levélben invitálták meg Áder Jánost a rendezvényre. A találkozó célja, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem magas szintről indított lendületet kapjon, és az mozgósító erővel hasson minden szereplő számára. Az idén rekordszintre nőtt az időjárási katasztrófákból fakadó anyagi veszteség, emberi életek milliói vannak kitéve a veszélyeknek, a klímakatasztrófák intenzitása, egymásutánisága és ereje pedig egyre fokozódik – hívták fel a figyelmet.

A svédek virtuális kerítéssel védekeznének a gázolásos merénylők ellen

A virtuális kerítés egy földrajzilag behatárolt területet véd. A tervek szerint a technológia segítségével megakadályozható lenne az engedéllyel nem rendelkező járművek behatolása a kijelölt térségbe, vagy akár digitálisan korlátozható az adott kocsi sebessége. A projekt tesztfázisa jövő évben kezdődhet Svédországban. A lépést az áprilisi merénylet indokolja, amikor is egy 39 éves üzbég migráns tehergépkocsijával a tömegbe hajtott egy stockholmi üzletsoron.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére