Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2018.09.12. 19:59

A nap legfontosabb eseményei egyetlen cikkben.

A nap legfontosabb híre, hogy Brüsszel beállt Soros mellé: elfogadták a Sargentini-jelentést. A plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében és 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. A szavazással az EP szerepe befejeződött, az Európai Tanács elé került az ügy. 

A szavazást megelőző vitával Oláh Gellért foglalkozik részletesen.

A Sargentini-jelentés elfogadása komoly hullámokat vetett belföldön és külföldön egyaránt, a szereplőket pedig arra késztette, hogy bemutassák kártyáikat és nyílt lapokkal játszanak tovább.
 

Szijjártó Péter szerint ez a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja. "Ma be is bizonyosodott, hogy az Európai Néppártban is többségben vannak a bevándorláspártiak” – mondta a külgazdasági- és külügyminiszter.

Az események persze nem álltak meg az egyszerű belpolitikai kommenteknél. A Sargentini-jelentés körüli viták hatására estek az ellenzék számai, tovább gyengültek a pártok. A jelentés elfogadása miatt ez a tendencia valószínűleg folytatódni fog.

Vezető cseh politikusok elítélték a jelentést és annak elfogadását, míg Emmanuel Macron francia államfő üdvözölte azt.

Mindeközben Juncker évértékelőt tartott. Az Európai Bizottság elnöke kifejtette, hogy ő is egyetért a hetes cikkely szerinti eljárás megindításával. Juncker számos témára kitért, azt egyelőre még nem tudni, hogy szeretne-e újra indulni a Bizottság elnöki székéért – de valószínűsíthetően nem.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére