Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bokor Gábor

2019.01.10. 19:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

A mai nap legfontosabb belpolitikai híre minden kétséget kizáróan Orbán Viktor sajtótájékoztatója volt, melyet élőben közvetítettünk. A miniszterelnök tartotta az idei első Kormányinfót, ahol az újságírók feltehették neki kérdéseiket. Így tett a 888 is, Vincze Viktor Attila kollégánk azt kérdezte a kormányfőtől, hogy 

évekkel ezelőtt Soros György a miniszterelnök – mint a nemzetállamok eszméjének képviselője – ellen intézett támadást a Politicóban, ő pedig mint a liberalizmus képviselője lépett fel. Hol tart ez az összecsapás? Soros várakozásai mennyire teljesültek és mire lehet számítani tőle? 

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a migránsválság csúcspontján Soros György közzétette az európai lapokban a válság szerinte követendő megoldási módozatait, ami tulajdonképpen egy bevándorláspárti manifesztum, kiáltvány volt. Mindezt azután, hogy a kormányfő közzétette saját, ötpontos javaslatát. A két dokumentum között markáns ellentét van. A magyar kormány írása bevándorlásellenes, míg Soros György a bevándorlás pártjára állt. Ettől a pillanattól fogva a konfliktus folyamatosan éleződött, belpolitikai kérdésből külpolitikai lett.

A további részleteket ITT tudod elolvasni.

 A miniszterelnök beszédének legfontosabb részletei a következőek voltak:

  • "A bevándorlásról szóló vita Európában újraértelmezi a nemzeti szuverenitás kérdését is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni"
  • "Magyarország jobban teljesít”
  • "Az ország jövője a családokban van”
  • "Sorsdöntő választás előtt áll Európa. Eddig csak Magyarországon mondhatták el a véleményüket az emberek a bevándorlásról, más európai országokban erre nem volt lehetőség. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket"
  • "Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban. Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként mi legyünk a legsikeresebb párt Európában és az Európai Néppártban"
  • "A bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a nemzeti szuverenitás kérdését is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni. Az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció lesz: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére építi a jövőjét, és a közép-európaiak, „akik továbbra is keresztény civilizációként” képzelik el Európát."
  • "Magyarország mindenekelőtt, és Isten mindenekfölött.”
Fontos még:

Tovább folytatódik a bevándorlásellenes AfD brémai vezetőjének, Frank Magnitznak az ügye, aki már túl van az életveszélyen. Az Antifa elismerte, hogy ők állnak a politikus megtámadása mögött. Az Antifaschistischer Frühling Bremen nevű csoport azt írta, hogy nem szabad az ilyeneknek (Magnitnak, a szerk.) Brémában és máshol sem az utcán járkálnia. A bevándorlásellenes politikust hárman támadták meg, a rendőrség még keresi őket. A politikus is megszólalt csütörtökön, részletesen beszámolt arról, hogyan támadták meg hárman, valamint hogyan okoztak neki súlyos sérüléseket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére