Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt ma

888.hu

2020.05.18. 19:59

II. János Pál pápa születésének centenáriumán huszonhattal 3535 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 1673 aktív fertőzöttből 568-at ápolnak már csak kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus-fertőzés jelenleg 188 országban van jelen, 4 716 931-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma a világban. Közben folyamatosan folynak a kutatások, hogyan is állíthatnánk meg a vírus terjedését.

Emelkedik a napi új koronavírusos fertőzöttek aránya a nyugat-balkáni országokban, aminek a járványügyi szakértők szerint az az oka, hogy az emberek túlságosan elengedték magukat, nem figyelnek az elővigyázatossági intézkedésekre, eközben újraindult az élet és a gazdaság Olaszországban. Június végére tervezik a turizmus beindítását a spanyolok, Belgiumban újranyitottak az iskolák, szépségszalonok és múzeumok, és mától Budapesten is véget ér a kijárási korlátozás. A fővárosról idilli képeket osztott meg Orbán Viktor miniszterelnök.

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján felhívták a figyelmet arra, hogy május 31-ig lehet beváltani a 2019-ben kapott rezsiutalványokat, a Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint pedig legkésőbb május 20-ától már Pest megyében is minden járaton – a Budapestet érintőkön is – visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend.

A mai napon az Országgyűlésben a képviselők két órában tehettek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak. Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásában beszélt a járvány elleni védekezésről, „észszerű és körültekintő egyensúlyra kell törekedni, tekintettel az emberi élet és egészség védelmére, a gazdaság újraindítására és a normális élet visszanyerésére” – mondta. Majd a külügyminiszter a tőle megszokott módon, stabil érvekkel vette fel a harcot az ellenzékkel az Országgyűlésben.

Varga Judit a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében arról írt, júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon.

Az idő igaz, s eldönti, ami nem az.

– idézte Petőfit az igazságügyi miniszter.

És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere György Zsombor Magyar Hang-főszerkesztő Facebook-bejegyzése alatt kezdett rá a jó öreg kommunista nótára, ugyanis kivégzéssel fenyegette meg a Fidesz-szavazókat, illetve Baranyi Krisztina sem tétlenkedett, igazi baloldali politikusként felelősséghárításból és hazudozásból is jelesre vizsgázott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére