Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs térdelés az olimpián, új nemet fogadnak el Argentínában, küldöttje lehet az „iszlamofóbia” elleni harcnak

888.hu

2021.07.22. 20:05

Úgy fest, BLM-mentes lesz az olimpia. Argentínában már nem csak két nem van. Küldöttet nevezhetnek ki az „iszlamofóbia” felszámolására. Ezek voltak ma.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Tokió 2020 szervezői megtiltották, hogy a játékok során közösségimédia-oldalaikon térdelő sportolókat mutassanak be. Egy bennfentes szerint a döntés tokiói idő szerint kedd este született, külön utalva az első, Nagy-Britannia és Chile között zajló női labdarúgó-mérkőzésre, néhány órával azelőtt, hogy az szerdán Szapporóban elkezdődött volna.

Mindkét csapat térdelését élőben lehetett látni a tv-ben, majd a gesztust az Egyesült Államok és Svédország, valamint Új-Zéland játékosai is követték. A képek közül azonban egy sem került fel a hivatalos Tokyo 2020-blogra, sem annak Facebook- és Twitter-oldalaira, sem pedig az Instagram-oldalára, amelynek több mint félmillió követője van.

A képeket a NOB egyik közösségi oldalán sem látták
– írja a Guardian.
Egyesek úgy vélték, hogy a NOB nemrégiben alkalmazott 50. szabályának enyhítése, amely tiltott minden „tüntetést, politikai, vallási vagy faji propagandát bármely olimpiai helyszínen vagy más területen”, utat nyit a sportolói tiltakozások előtt.

Míg az olimpia biztatóan próbál politikamentes maradni, addig az argentinoknál győzött az LMBTQ-lobbi. Bevezették az argentin személyi igazolványokban és útlevelekben a nem bináris nemet: szerdától azok, akik nem vallják magukat sem nőnek, sem férfinak, a semlegességet jelölő X-et kapják személyi okmányaikba az M (male, férfi) és az F (female, nő) helyett – írja a Magyar Nemzet csütörtökön.

A Magyar Nemzet szerint az új törvénnyel Argentína lett az első olyan ország Dél-Amerikában, amely hivatalosan is elismeri a nem bináris nemi identitású állampolgárokat. Alberto Fernández argentin elnök szerdán hivatalos ceremónia keretében adta át az első három új típusú személyi igazolványt a fővárosban, Buenos Airesben.

A kormánynak nem szabad azzal foglalkoznia, hogy állampolgárai milyen neműek. Léteznek más nemi identitások is a női és férfi nemek mellett, amelyeket tiszteletben kell tartani”

– fogalmazott az államfő, hozzátéve: ezerféleképpen lehet szeretni, szeretve lenni és boldognak lenni.

Ez megy Dél-Amerikában. Északon viszont másféle ideológiai harcot indítanak el a demokraták.

Ilhan Omar minnesotai képviselő kedden felszólította Antony Blinken külügyminisztert, hogy nevezzen ki egy amerikai küldöttet, akinek az lenne a feladata, hogy nemzetközi szinten felszámolja az „iszlamofóbiát”.

Omar és további két tucat politikai szövetségese a kinevezés okaként „a muszlimok világszerte megnyilvánuló üldözését” nevezte meg.

Valaki szólhatna a kedves tudatlan hölgynek, hogy a Közel-Keleten a muszlimok üldözik a keresztényeket. Európában pedig mióta elkezdték őket beengedni, valami fura okból kifolyólag megszaporodtak a terrortámadások. Talán nem az „iszlamofóbia” felszámolására kellene fókuszálni, hanem arra, hogy a muszlimok legyenek békésebbek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére