Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.02.09. 07:59

Újraéledhet a MALÉV; tüntetéssel kezdõdött a kínai újév; új európai célpontja van az ISIS-nak. Olvasd nálunk a nap legfontosabb híreit.
Újraéledhet a MALÉV

Új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó hétfőn Budapesten. A tervek szerint az orosz cég hat új repülőgép mellett pénzt is adna a légitársaság létrehozására. A becslések alapján a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 110 millió eurós hasznot hajtana egy nemzeti légitársaság létrehozása. A Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vállalat vezérigazgató-helyettese elmondta: a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák. Az oroszok már tavaly októberben egyeztettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a terveikről.  

Tüntetéssel kezdődött a kínai újév

Tömeges zavargással kezdődött meg Hongkongban a kínai holdújév. A kínai különleges közigazgatási övezet egyik legfontosabb kerületében, Mong Kokoban körülbelül száz, többnyire maszkot, kapucnit vagy sisakot viselő rendbontó téglákkal és üvegpalackokkal dobálta meg az ellenük kiérkező rendőröket, valamint több utcában szemeteskukákat gyújtottak fel, köztéri állványokat döntöttek ki. A tüntetőket a hatóság utcai ételárusokkal szembeni fellépése dühítette fel. Az összecsapásban 48 rendőr megsebesült, de a tüntetők és a sajtó képviselői közül is többen sérüléseket szenvedtek. A zavargók reggelre eloszlottak, jelenleg csend van a környéken.

Új európai célpontja van az ISIS-nak

Az Iszlám Állam terrorista szervezet egyik propaganda magazinjában, a Dar al Islamban a francia szélsőjobboldali Nemzeti Frontot nevezte meg elsődleges célpontjaként. Az iszlamista radikálisok magazinjában olvasható szöveg szerint nem az a kérdés, hogy ismét megtámadják-e Franciaországot, hanem az, hogy hogyan és mikor. Az ISIS első alkalommal nevezte meg legfőbb célpontjaként a Nemzeti Frontot, aminek alelnöke felszólította a francia belügyminisztériumot, hogy vegyék komolyan a fenyegetést. A Twitteren a szélsőjobboldali párt több politikusa is számon kérte a francia miniszterelnököt, Manuel Vallst, amiért a regionális választások során a kormányfő azt a kijelentést tette, hogy aki a Nemzeti Frontra szavaz, az egyben az Iszlám Állam mellett is leteszi voksát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére