Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2015.11.23. 07:57

Vasárnap terrorellenes akciókat hajtottak végre Belgium-szerte. Egyre keményebben támadják a nagyhatalmak az ISIS szíriai állásait. Argentínában a jobboldali elnökjelölt nyerte a választásokat.
1. Terrorellenes akciók Belgium-szerte

Brüsszelben és két belga városban is razziákat tartottak a hatóságok vasárnap este. Az akciósorozat során 16 embert vettek őrizetbe, de a terrortámadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam még mindig szökésben van. Brüsszel bevándorlók lakta kerületében, Molenbeekben egy férfi autójával a rendőröknek hajtott, akire két lövést is leadtak. A sebesült sofőr elmenekült a helyszínről, de később sikerült elkapni. A belga fővárosban még szombaton rendelték el a legmagasabb, négyes fokozatú fenyegetettségi szintet. A belga miniszterelnök, Charles Michel vasárnap bejelentette, hogy továbbra is érvényben marad a legmagasabb fokozat.

2. Kemény reváns a Da'es ellen – a britek is beszállhatnak

Orosz lapinformációk szerint több mint 522 támadást hajtott végre Oroszország az Iszlám Állam ellen. A párizsi terrortámadásokat követően Franciaország és az USA is intenzívebben bombázza a terrorszervezet állásait. A francia elnök, Francois Hollande a háborúban szélesebb összefogást szeretne létrehozni, ezt azonban továbbra is gátolja Asszád elnök megítélése. Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint az Egyesült Királyság még karácsony előtt beszállna a terrorszervezet szíriai állásai elleni légitámadásokba. A héten David Cameron brit miniszterelnök javaslatcsomagot is benyújtja a parlamentnek. A The Sunday Times információi alapján az alsóház várhatóan megszavazza majd a beadványt.

3. Jobboldali győzelem Argentínában

Mauricio Macri, a jobboldali konzervatív jelölt nyerte az argentin elnökválasztás második fordulóját. A szavazatok 75 százalékos feldolgozottságánál Macri 53 százaléknál többet, a baloldali jelölt, Daniel Scioli 47 százaléknál kevesebbet kapott. Az ország történetében először került sor második fordulóra, mivel egyik jelölt sem tudott többséget szerezni október 25-én. Az első fordulóban még a baloldali jelölt szerezte a legtöbb szavazatot, ám a jobboldalnak végül sikerült maga felé billenteni a mérleg nyelvét. A vereséget Scioli is elismerte, valamint gratulált a győztesnek. A végleges választási eredmények csak a következő napokban válnak ismertté.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére