Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2015.12.18. 07:59

Elõrelépés történt a brit reformjavaslatok ügyében. A horvátok bepanaszolták a szlovénokat. Az ENSZ BT határozatot fogadott el az ISIS ellen.
1. Előrelépés a brit reformjavaslatok ügyében

Az Európai Tanács csúcstalálkozójának első napján jelentős előrelépést sikerült elérni a brit reformjavaslatok ügyében. Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk szerint lényegi, konstruktív és pozitív vitát folytattak a kérdésről a brit miniszterelnökkel, David Cameronnal. A megbeszélésen mindkét fél világossá tette, hogy azt szeretnék, ha Nagy-Britannia továbbra is az Európai Unió tagja maradna. A találkozó azért kiemelt jelentőségű, mert az Egyesült Királyságban 2017 végéig népszavazást tartanak az ország EU-tagságáról. A brit kormánynak a referendum kiváló lehetőség arra, hogy újratárgyalja viszonyrendszerét Brüsszellel. David Cameronék követelései között az uniós bevándorlás korlátozása számít a legproblémásabb javaslatnak.

2. Horvátország feljelentette Szlovéniát

A szlovén kormány még novemberben döntött úgy, hogy ideiglenes határzár segítségével védik meg országukat az illegális bevándorlástól. A 671 kilométeres szlovén-horvát határ 120 kilométeres szakaszán már egy hónapja áll a kerítés, amely további 550 kilométerrel bővül. A teljes határzár hatalmas feszültséget okozott a két ország kapcsolatában. Horvátország most az Európai Bizottságnál élt panasszal. A levélben a horvátok kérik, hogy a bizottság vizsgálja felül a kerítés jogszerűségét, ugyanis az súlyosan veszélyezteti a „vadon élő állatok migrációs útvonalát”.

2. Elzárják az Iszlám Állam forrásait

Egyhangú döntést hozott az ENSZ BT az Iszlám Állam terrorszervezet pénzügyi forrásainak elzárásáról. Az USA és Oroszország által kezdeményezett határozat értelmében fokozni kell a nyomást a dzsihadista szervezetre. Az ülés résztvevői kijelentették, hogy elsődlegesen az ISIS által elfoglalt területek olaj- és földgázmezőiről kitermelt nyersanyagok értékesítésének kell gátat vetni. A BT-határozat megköveteli minden államtól, hogy törvényi szinten lépjen fel a terroristákat finanszírozókkal szemben. A csempészútvonalak legjelentősebb útvonalának a szír-török határ számít, így Törökország keményebb fellépésére is számítanak a szervezet tagjai.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére