Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.01.09. 07:59

Terroristák támadtak turistákra Egyiptomban; Csehország szigorítana bevándorlók miatt; börtönbe kerülnek a Magyarországon elfogott iszlamisták.
1. Terroristák támadtak turistákra Egyiptomban

Két fegyveres támadott turistákra az egyiptomi Hurghadában. A merénylők három külföldi állampolgárt is megsebesítettek a szállodában, őket kórházba szállították. A támadók közül egyet agyonlőtték a rendőrök, míg a másikat elfogták. A sebesült turisták közül egy osztrák házaspárt, valamint egy svéd férfit szúrt és vágott sebekkel ápolnak. A két merénylőnél robbanómellény-utánzatokat, riasztópisztolyokat és az Iszlám Állam zászlaját találták a rendőrök. A beszámolók szerint további sérültjei is lehetnek a támadásnak.

2. Csehország szigorítana

A németországi események egyre több európai politikusnál kiverik a biztosítékot. A cseh miniszterelnök szerint minden bevándorlót automatikusan ki kell utasítani az unióból, ha bűncselekményt követ el. Sobotka szót emelt az Európai Unió külső határainak védelméről, majd leszögezte, hogy a már Európában lévő migránsoknak be kell tartaniuk a törvényeket. Csehország támogatja azokat a lépéseket is, melyek egy európai határőrség mielőbbi létrehozásáról szólnak. Utóbbiról Robert Fico, a szlovák kormányfő beszélt péntek délután.

3. Elítélték a Magyarországon elfogott iszlamistákat

Két év börtönre ítélték azt a két iszlamista szélsőségest, akiket még novemberben tartóztattak le a magyar hatóságok egy Romániába tartó vonaton. Omar Brooks és Simon Keeler a brit hatóságok által jól ismert figurái voltak a brit radikális iszlámnak, hiszen korábban is ültek már börtönben. A két férfit a rájuk kiszabott utazási tilalom megszegése miatt ítélték el. A két iszlamista vélhetően Szíriába készült, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon, de ezt mindkettőjük tagadta a tárgyaláson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére