Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szivárványos rendőrautó, gyerekpornó a Twitteren, támadás alatt a walesi nyelv

888.hu

2021.08.23. 20:00

A briteknél már a rendőrautó is LMBTQ-színekben kell hogy pompázzon. A Twitter ismét gyermekpornó-botrányba keveredett. Egyesek szerint a a walesi nyelv használata már önmagában rasszista. Ezek a nap legmegdöbbentőbb hírei röviden.

Szivárványszínűre festették a járőrkocsikat Nagy-Britanniában, az akcióval az LMBTQ-közösséget szerették volna támogatni. Azonban a rendőrség új flottáját erős kritika érte, többek szerint nem megfelelően használták fel az adófizetők pénzét.

Julie Cooke, a cheshire-i rendőrkapitányság főparancsnok-helyettese azt mondta, hogy az új, szivárványszínű ún. „gyűlöletbűncselekmény-autókat” rendszeresen járőrök fogják vezetni, és most a járműflottájuk részét képezik – írta a Telegraph.

A főparancsnok-helyettes elmondása szerint azért döntöttek a szivárványszínű járőrautók mellett, mert szeretnének bizalmat ébreszteni az emberekben az LMBTQ-közösség és más alulreprezentált csoportok iránt.

A költségek meglehetősen minimálisak, de a hatás hatalmas”
Míg a brit rendőrségnél már az LMBTQ-propaganda kocsikra festését vitte keresztül a szivárványlobbi, addig a szigetország másik részén élők nyelvének használatát is már rasszistának kiáltják ki egyesek.

A Walesi Művészeti Tanács és a Walesi Nemzeti Múzeum ötvenegyezer font értékű – az adófizetők által finanszírozott – revízió során megállapította, hogy a walesi nyelv használata a faji kisebbségek kizárását szolgálja.

A művészeti tanács rasszizmus ellen létrehozott szervezete közölte:

A kirekesztés abból a »walesi életérzésből« fakad, mely szerint ha nem vagy fehér, nem is lehetsz walesi”

– jelentette a The Telegraph.

A walesi nyelv a jelenlegi alkalmazásában kirekeszti a színes bőrű embereket”

– olvasható a jelentésben.

„A színes bőrű közösség kirekesztése és figyelmen kívül hagyása ugyanakkor nem szándékos, hanem az egy kiszámított és ismétlődő mintának köszönhető” – tették hozzá.

A jelentésre reagálva a Walesi Művészeti Tanács elnöke, Phil George és a Walesi Nemzeti Múzeum elnöke, Roger Lewis közös nyilatkozatban kijelentette:

Szembe kell néznünk az igazsággal, a Black Lives Matter mozgalmat figyelembe véve át kell gondolnunk a rasszizmus elleni küzdelemben betöltött szerepünket.”
Az internet világában újabb botrány kezd kicsúcsosodni az egyik legnagyobb közösségi-média szolgáltató körül.

Két fiatalkorú gyermeket arra kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú felvételeket küldjön a Snapchaten keresztül. A videókat a Twitteren tették közzé, miközben a sértettek iskolában voltak.

Az áldozatokat – akiket csak John Doe 1-ként és John Doe 2-ként azonosítottak – 13 éves korukban szervezték be szexuális célú tevékenységre.

Manipuláció segítségével arra biztatták őket, hogy

pornográf tartalmú anyagokat biztosítsanak a szexkereskedőknek egy másik közösségimédia-platformon, a Snapchaten keresztül.

A vád hozzáteszi: a videókat a Twitteren tették közzé, miközben a felperesek iskolában voltak. Az áldozatokat állítólag tájékoztatták a nyilvánosságra hozatalról, ugyanakkor a Twitter kezdetben nem volt hajlandó eltávolítani a videókat, így a bejegyzések több mint

százhatvanhétezer megtekintést és huszonkétezer retweetet gyűjtöttek össze.

Válaszul a közösségimédia-óriás indítványt nyújtott be a felperesek állításainak elutasítására, azzal védekezve, hogy a törvények szerint őt nem terheli felelősség.

Az indítvánnal kapcsolatos meghallgatásra augusztus 6-án került sor.

A Twitter azt állítja, nem tudhatta, hogy a videók szexuális célú emberkereskedelem bizonyítékai lehetnek. Ezt az érvet ugyanakkor nehéz összeegyeztetni a felperesek azon állításával, miszerint figyelmeztették a Twittert, hogy a videókat milyen körülmények között hozták létre, továbbá arra is felhívták a figyelmüket, hogy a felvételeken szereplő személyek gyermekek”

– írta Joseph Spero, az Egyesült Államok kerületi bíróságának bírája.

A Twitter megszegte a felperesekkel szemben fennálló kötelezettségét – és megsértette a különböző büntetőjogi jogszabályokat – azzal, hogy nem távolította el a videókat, miután értesítették őket, és lehetővé tette, hogy széles körben terjesszék azokat a Twitteren”

– folytatta Spero.

Ezenkívül Spero elutasította azt az állítást is, hogy a Twitter szándékosan terjesztett „szexuális jellegű privát anyagokat”, megjegyezve, hogy a közösségi oldal nem „szándékosan” jelenítette meg a videókat, azokat inkább

harmadik felek fiókjai tették közzé.

A Nemzeti Szexuális Kizsákmányolási Központ (NCOSE), amely a Haba Ügyvédi Iroda és a Matiasic cég mellett segít a felperesek képviseletében, ünnepelte az ítéletet.

Egy technológiai vállalatnak sem szabad megengedni, hogy profitáljon a gyermekek szexuális bántalmazásával kapcsolatos anyagokból”

– mondta Peter Gentala, az NCOSE vezető jogi tanácsadója.

Ez a per arra kíván rávilágítani, hogy a Twitter miként tette elérhetővé a gyermekek szexuális bántalmazásáról szóló anyagot a platformján, és hogyan profitált belőle, a nyereséget választva az emberek helyett, a pénzt a gyermekek biztonsága helyett és a vagyont az emberi szabadság és emberi méltóság rovására”

– írták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére