Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korszerű kapacitásgazdálkodás, avagy legyen minden mindig mindenhol

Olvasói vélemény | szerző: Exe Géza

2019.11.19. 12:48

Nem követtem igazán intenzíven a budapesti főpolgármesteri pozícióért folytatott harcot, ezért csak mostanában figyeltem fel a műkedvelő polihisztor Karácsony Gergely azon kiváló kampányígéretére, hogy addig ne épüljenek stadionok a városban, amíg nincs minden kerületben CT. Nagyot fejlődött a világ a nemzet anyósa, Lendvai Ildikó olcsó demagógiája óta. Ő még csak vacak lélegeztetőgépekben volt képes kifejezni az oktatásegészségügynek az emberiség kihalásával fenyegető állapotát. De lássuk be, ő csak egy elaggott kommunista apparatcsik volt (van), úgyhogy érthető, hogy fogalma nincs korunk fejlett orvostechnológiájáról.

KariGeri legalább 5. generációs olcsó demagógiája már CT-kkel hergeli a DK derékhadát képző korlátolt prolikat. Azokat, akiknél még a CT a gyógyítás wunderwafféja, amely „minden kínra ír s amelytől felépül minden szenvedő”*. Kicsit elgondolkodtam ezen a méltán ostoba, a bármilyen korszerű kapacitásgazdálkodást hírből sem ismerő kampányígéreten. Úgy tudom (remélem jól), hogy Budapesten jelenleg 36 CT (és 25 MR) működik. Jóval több, mint ahány kerület van. (Vajon tud-e erről Karácsony Gergely és a stábja?) Persze nem kizárt, hogy még ez a 36 sem elég. Jó, rendben, vegyünk CT-t százat! Ezeret! De hogy pontosan mitől lesz az jó, ha rakunk minden kerületbe egyet-egyet, na erre nem bírtam rájönni.

Aztán egyszer csak mégis megvilágosodtam. No nem a választ leltem meg az említett kérdésre, de legalább feltárultak előttem ennek a fafejű egyenlősdizésnek az elképesztő távlatai. Mert ugye erről van itt szó: egyik kerület sem rosszabb, mint a másik, mi az, hogy nincs minden kerületnek saját CT-je?

Igazából vannak már a CT-nél bőven fejlettebb eszközök is. Úgyhogy adja magát a kérdés: miért állunk meg a CT-nél? Mi az, hogy nincs minden kerületnek saját MR, sőt, saját PET CT készüléke? Igaz, a PET CT-hez kell részecskegyorsító is, ami azt hiszem, csak a fővárosban és Debrecenben van (Na persze: hol máshol?). Egyértelmű igazságtalanság. Részecskegyorsítót minden kerületbe! Mert az úgy igazságos.

És hát ne végezzünk félmunkát. A CT, az MR, a PET CT – bár a DK-s derékhad azt hiszi – valójában nem elsősorban gyógyító berendezések, inkább betegségek felfedezésére szolgáló diagnosztikai eszközök. Nem gondolhatjuk komolyan, hogy a frissen diagnosztizált pácienst majd átszállítják valahová, egy másik kerületbe a kezelésre? Mégis hogy lehet az, hogy például szívklinika csak a Ferencvárosban és a Városmajorban van? Persze. A gyökér Fradi-ultrákkal mindig is kivételezni kell, ugye? Teréz- és Józsefváros dolgozó népe meg le van ejtve? Szív- és érrendszeri klinikát minden kerületnek! Meg onkológiait is! Nehogy már csak a felfuvalkodott budai hegyvidékieket gyógyítsák ki a rákból! Az újpesti Momentum-aktivista meg pusztuljon csak el az ő akut agyrákjában? És a zuglói MSZP-s? He?

Lássuk be, az lenne a tisztességes, ha a kormány minden kerületben építene egy-egy szuperkórházat. Nem csak egyet Kelenföldre. Pont Kelenföldre??? Ott alig lakik valaki! Mármint: valaki, aki számít. Aki számít, az a körúton belül lakik, és ez az alávaló kormány persze egy nyamvadt szuperkórházat sem akar építeni nekik. Csak azért, mert utálja a szabad szellemű, világlátott, az ország szellemi krémjét képviselő balliberális elitet. Pedig hely volna dögivel. Ott van például a Lendvai utcai Fidesz-székház. Na arra aztán semmi szükség, simán el lehetne dózerolni, hogy legyen hely egy VI. kerületi, kb. 210 m2 alapterületű, viszont 108 emeletes szuper(magas)kórháznak. Ehelyett most az a kormány aljas terve, hogy a liberális éttermiség, az ország krémje utazzon akár 7-8 metrómegállót is a halálf…án lévő kelenföldi szuperkórházig. Világos, hogy ez így tarthatatlan. Európa segíts!

Majd ha végre lesz minden kerületnek saját CT-je, saját MR-e, saját szuperkórháza, saját mentőhelikopter-bázisa, saját Műszaki Egyeteme, saját Zeneakadémiája, saját Városligete, saját Hadronütköztetője és saját 1-es, 2-es, 3-as és 4-es metrója, na akkor majd lehet építeni stadionokat.

Na de akkor aztán saját Puskás Arénát minden kerületnek!

* Idézet Francois Villon: Haláltánc ballada c. verséből (Faludy György átköltésében)

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére