Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milyen iPhone-t érdemes most venni?

(X)

2020.12.22. 03:30

(X)

Az Apple csúcstermékei évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Az okostelefonok között kétségkívül prémium kategóriát elfoglaló iPhone szerelmesei rendszerint alig várják, hogy kijöjjön a legújabb modell. Aktuálisan ez az iPhone 12. De vajon tényleg csak a legdrágább fajta lehet az ideális választás? Mennyiben függ a döntés az áraktól? Mit várhatunk el a korábbi készülékektől? Vajon megállják azok is a helyüket a mai piacon? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdéseknek igyekszünk utánajárni.

A kínálat és az ár adottak

Amikor iPhone vásárlásról van szó, akkor a webáruházak kínálatát látva egyértelmű, hogy választék akad bőven. A kérdés tehát nem az, hogy melyik típust érdemes megvásárolni, hanem sokkal inkább az, mekkora keret áll rendelkezésedre ehhez. Az árkülönbség ugyanis jelentős egy iPhone 12 és egy iPhone 7 között, holott korántsem biztos, hogy a legújabb modelltől igényeidhez mérten annyival többet kaphatsz, mint a régebbitől. Persze mi mást szolgálnának a fejlesztések, ha nem azt, hogy technikailag többet adjon egy készülék. Ugyanakkor korántsem mindegy, Te mire fogod használni az eszközt, és mit vársz el tőle a mindennapokban.

Árkülönbségek természetesen webáruházanként adódhatnak, és érdemes az akciókat, valamint a Black Friday kínálta lehetőségeket is figyelembe venni. Tény, hogy ha nem áll rendelkezésedre az iPhone 12 vételára, akkor a korábbi modellek között is garantáltan találhatsz elvárásaidnak megfelelő típust.

iPhone SE: a legjobb ár-érték arányú készülék?

Az idei év Apple belépő készüléke az iPhone SE, ami ár-érték arányban kifejezetten jó választásnak bizonyulhat. Tulajdonképpen a korábbi iPhone 9, az iPhone 8 és az iPhone 11 hibrid készülékeként is tekinthetünk rá, hiszen magában foglalja mindazokat az előnyöket, melyeket a vásárlók az elmúlt években a felsoroltak annyira szerettek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten azért nem frissítik készülékük szoftverét, mert attól tartanak, hogy lassulni fog az. Nem véletlen, hogy az eszköz cseréje is szükségessé válik időnként, hiszen az újabb modellek jobban funkcionálnak a korszerű szoftverrel. Az Apple szakemberei is tisztában vannak azzal, hogy a vásárlók egy része mindig a legújabb készülék mellett teszik le voksukat, és kerüljön az bármennyibe is, váltani fognak az új megjelenésekor.

Esetünkben az iPhone Pro hiába kerül félmilliónál is többe, akik prestige értékként is tekintenek a készülékre, azok számára az ár nem döntő. A költséghatékonyságot fókuszba helyezők inkább kétévente vagy annál ritkábban váltanak, és az újdonság kevésbé döntő számukra, mint az ár. A 2020-as iPhone SE kifejezetten azok számára bizonyul remek döntésnek, akik nem költenének egy Pro készülékre csillagászati összegeket, mégis az Apple-től ismert minőséget szeretnék magukénak tudni, méghozzá korszerű kivitelben.

Nem mindegy, mire használod majd!

A laptopok, az asztali PC-k és a televíziók világában is lényeges szempont a vásárlásnál az, hogy mire szeretnénk majd használni az eszközt, mit várunk el tőle. Nincs ez másként az iPhone esetében sem. Az iPhone SE a már említett ár-érték arányú előnyök mellett kis méreténél fogva is kedvelt az Apple rajongók körében. Hátlapi kamerájával elképesztő fényképeket készíthetsz, és ujjlenyomat olvasója is rendkívül gyorsan működik.

Célszerű átgondolnod, hogy mennyire fontos Számodra a profi minőségű képkészítés és videofelvétel. Ha youtouberként tevékenykedsz, vagy egyszerűen szereted megörökíteni a pillanatot, akkor nem csak a tárhely, hanem a kamera paraméterei is kiemelt jelentőséggel bírnak számodra. Az iPhone 7 e tekintetben ma már kifejezetten kedvező áron elérhető, és 4K videó készítésére is alkalmas. Sőt, ha a játékokat sem veted meg, akkor akár a nagy rendszerigénnyel rendelkező fajtákat is gond nélkül futtathatod a készüléken.

Por-, csepp-és vízállóság: mit bírnak ki az iPhone-ok?

Az iPhone 7 és az utána megjelenő modellek már por-, csepp-, és vízállóak. Az iPhone 12, az iPhone 12 mini, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max IP68-as besorolással rendelkeznek. Mit jelent ez a gyakorlatban? Maximum 6 méteres mélységig meríthetőek vízbe. Ez persze nem egyezik meg azzal, hogy órákon át lubickolhatsz vele a tengerben, ugyanis legfeljebb harminc percig biztosítja a megfelelő védelmet. A korábbi modellek értelemszerűen a merítési mélységet illetően tudnak kevesebbet.

Fontos tudni azt is, hogy a por-, csepp-, és vízállóság a használat függvényében csökkenő teljesítményt mutathat. Célszerű tehát a szándékos vízbemerítéstől, a szaunában történő használattól, vagy például a vízi sportok közben használattól inkább távol tartani az eszközt. Ha mégis nedvesség érné azt, akkor töröld szárazra, és persze ne nyitogasd a SIM-tálcát addig, mielőtt nem szárad meg teljesen a készülék.

(X)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére