Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzatlétikai versenyfutás

Jánosy Károly újságíró

2021.02.18. 12:15

Aligha ilyesféle egyenlőségről álmodozhattak a Bastille hajdani ostromlói. A legelvakultabb és legszorgalmasabb guillotine-üzemeltető jakobinusok is avítt konzervatívnak tűnnének napjaink lánglelkű forradalmárai mellett. Akik naponta újabb és újabb őrültségeket akarnak elfogadtatni a szexista, rasszista kirekesztőkkel szemben.

 

Pedig mi, ókonzervatívok is fejlődünk, és arra már meg sem rezzenünk, ha valaki a Lánchíd budai hídfője kőoroszlánjának képzeli magát, és attól sem ver gyorsabban a szívünk, ha a szomszédban lakó Józsi úgy véli, hogy ő Gábor Zsazsa reinkarnációja. Legfeljebb akkor kezdjük kétségbe vonni Józsefünk épelméjűségét, amikor bepanaszolja vagy bepereli az Állami Operaházat, mert a jeles intézmény hiányos balettművészi képzettségére hivatkozva nem hajlandó neki adni Odette szerepét A hattyúk tavában.

De van új a nap alatt: Joe Biden nem viccnek szánta, hogy rászabadítja a férfiból hirtelen nővé avanzsált transzneműeket a „gyárilag” a gyengébb nemhez tartozó sportolókra. Szigorúan az egyenjogúság nevében. Nyilván van az a pénz – az atlétikában a sprintereknél különösen –, amiért a legmacsóbb macsó is hirtelen rájön, hogy „korpás a haja”, és a nők között akar kiteljesedni. S ebben az óceán túlsó partján semmiféle kivetnivalót nem találnak. Annak ellenére, hogy például a férfi és női atléták teljesítménye fényévekre van egymástól, és egy közepes tehetségű férfi teniszező is tornák tucatjait nyerné a lányok között.

Maguk a normális női sportolók is tiltakoznak. Az 59-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Martina Navratilova vezetésével több olimpiai bajnok is azért küzd, hogy a sportot kezeljék elkülönítve a diszkrimináció elleni harcban, hiszen a férfinak született transzneműek előnye a nőkkel szemben egyértelmű.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (WA) is ad munkát az egyenjogúsítás. Caster Semenya, a női 800 méteres síkfutás londoni és riói aranyérmese szerint túl szigorú a nők tesztoszteronszintjére vonatkozó szabályozás. Mert a WA 2018-ban úgy határozott, hogy 400, 800 és 1500 méteren nem indulhatnak olyan nők, akiknek magas a tesztoszteronszintjük, csak ha korlátozzák annak mértékét. Márpedig a férfiasan tökéletes dél-afrikai Semenyánál igen magas ez a szint. A tesztoszteron növeli az izomtömeget, az erőt, az állóképességet, azaz doppingszer.

Nota bene, arról – egyelőre – nem hallani, hogy a nőktől átigazolt (átoperált?) sportolók akarnak a férfiakkal mérkőzni. Pedig lehet, hogy már csak néhány év, és Anthony Joshua vagy Tyson Fury telt ház előtt léphet ringbe egy-egy sebészkéssel és tesztoszteronnal átalakított transzbokszoló ellen. Vajon erre is lenne igény?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére