Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság szabad utat adott Paksnak

Tóth Dalma

2016.11.17. 21:28

Az Európa Bizottság elismerte, hogy Magyarország nem sértett irányelvet.

Az Európai Bizottság lezárta azt a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást, amelyet a paksi atomerőmű felújításával kapcsolatban, a közbeszerzések ügyében indított"

– közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az eljárást két éve indították el Magyarországgal szemben. A döntés értelmében a bizottság nem vitatja Magyarországnak azt a jogát, hogy megállapodjon Oroszországgal az erőműépítésről és a hitelfelvételről.

Az Európai Bizottság elismerte, hogy Magyarország nem sértett azzal irányelvet, hogy a kormány figyelmen kívül hagyta a közbeszerzési irányelveket.

Akik az ügyben mást állítottak – például Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője –, azok "látványos vereséget szenvedtek" – fogalmazott Lázár János, aki szerint a 2014 óta az ügyben tucatnyi feljelentést tevő Jávor Benedeknek érdemes volna megfontolnia politikai pályafutása folytatását.

Az építkezések 2017-2018-ban kezdődhetnek el. Magyarország a beruházási érték 55 százalékában az EU közbeszerzési normáit alkalmazza. Lázár János hozzátette, hogy lezárulóban van a tiltott állami támogatásról szóló vizsgálat is, ennek dokumentumait várhatóan a jövő héten kapja meg a kormány.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére