Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem hozza el a szabadságot Fidel Castro halála

Bertha László

2016.11.26. 11:58

Az amerikai emigrációban mûködõ egyik kubai ellenzéki szervezet vezetõje szomorúnak nevezte, hogy a "zsarnok Fidel Castro" halála nem hozza el a szabadságot a kubai nép számára.
TALLAHASSEE, 11:58

Az amerikai emigrációban működő egyik kubai ellenzéki szervezet vezetője szomorúnak nevezte, hogy a „zsarnok Fidel Castro” halála nem hozza el a szabadságot a kubai nép számára.

A kubai menekülteket segítő Demokrácia Mozgalom vezetője, Ramón Saúl Sánchez közleményében úgy fogalmazott, hogy az a legnagyobb fájdalom számára, hogy nem mondhatja ki: a „zsarnok halála a nép szabadsága”.

Hiába ugyanis Castro halála, öccse, Raúl Castro bebiztosította a család hatalmon maradását. Az ellenzéki vezető szerint, ha Fidel Castro akkor halt volna meg, amikor még ő vezette az országot, kibontakozhatott volna Kubában egy szabadságot követelő forradalom, de így, hogy Raúl Castro kormányoz, az idősebb fivér halálának nem lesz akkora hatása.

Ramón Saúl Sánchez számára Fidel Castro jelképe a terrornak, mely hat évtizede gyötri Kubát.

Sáncheznél némileg optimistább véleményt fogalmaztak meg az USA képviselőházának floridai kubai-amerikai tagjai.

Évtizedeken át tartó elnyomás után a zsarnok halott, és végre új fejezet kezdődhet Kuba és az ország népe számára, és eljöhet a szabadság és a demokrácia kora”

– írta Ileana Ros-Lehtinen republikánus politikus, aki hozzátette, hogy sajnálja, hogy az egykori diktátor öccse továbbra is elnyomja a kubaiakat.

Itt az ideje bezárni a gulágokat, szabad választásokat tartani, szabadon engedni a politikai foglyokat és visszaállítani a demokráciát Kubában”

– írta a képviselő.

Fidel Castro, a kubai forradalom vezéralakja kilencvenedik életévében hunyt el pénteken. Az Egyesült Államokba menekült kubaiak többsége örömmel fogadta a politikus halálhírét.

(MTI, CBS)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére