Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: kuba

A szankciópolitika kudarcára Kuba hatvan éve emlékeztet minket

A szankciópolitika kudarcára Kuba hatvan éve emlékeztet minket

Az Egyesült Államok által vezetett világrend az elmúlt közel hatvan évben gyakran ringatta magát abba a tévképzetbe, hogy a szankciópolitika eszközével katonai beavatkozás nélkül képes rezsimváltást előidézni. Azonban többek között Kubában, Venezuelában, Iránban, Észak-Koreában csak az eleve nélkülöző lakosságot taszították még nagyobb nyomorba a szankciók, a demokratikus váltást sehol nem koronázta siker. Nemcsak, hogy az elnyomó rezsimek viselkedését sem sikerült megváltoztatni, de a szankciók sok esetben még tovább radikalizálták őket, ezáltal ráerősítve az ezen országokban eleve jelen lévő nyugatellenes szólamokra.

Washington újabb szankciókkal sújtott kubai tisztviselőket

Az Egyesült Államok csütörtökön büntetőintézkedéssel sújtotta a kubai védelmi minisztert és egy belügyminisztériumi különleges egység tagjait a júliusi kormányellenes tüntetésekkel szembeni erőszakos fellépés miatt – áll az amerikai pénzügyminisztérium honlapján közzétett közleményben. A szankciók elsősorban a beutazási tilalmat és az érintettek amerikai pénzügyi eszközeinek befagyasztását foglalják magukban.

Egy kubai rendező is felszólalt a kommunistákat pártoló BLM ellen

Egy kubai rendező is felszólalt a kommunistákat pártoló BLM ellen

A BLM mozgalom a héten egyértelműen kiállt a a kubai kommunista vezetés mellett. A kubai művész világ egyik képviselője azonban helyre tette őket.

A kubai elnök bírálta a zavargásokról terjesztett „hazugságokat”

Bírálta a Kubában történt zavargásokról terjesztett „hazugságokat” szombaton Miguel Díaz-Canel, a szigetország elnöke, aki a „forradalmi eszmék megerősítésének” szentelt havannai politikai gyűlésen beszélt több tízezer híve előtt. „Amit a világ most Kubáról lát, hazugság” – jelentette ki hat nappal a kommunista kormány elleni tüntetések után Díaz-Canel, aki bírálta a közösségi portálokon terjesztett, erőszakoskodásra és vandalizmusra buzdító „hamis képeket”.

Csípős választ kapott a BLM, miután kiállt a kubai kommunisták mellett

Csípős választ kapott a BLM, miután kiállt a kubai kommunisták mellett

A BLM-mozgalom szerda éjjel közzétett egy nyilatkozatot a Twitteren, amelyben az USA kormányát tette felelőssé a kubai zavargásokért. Nem kellett sokat várni, egy republikánus szenátor csípős választ adott.

Több tízezer ember hagyta el otthonát Kubában a közelgő trópusi vihar miatt

Száznyolcvanezer embernek kellett elhagynia otthonát Kubában, tartva attól, hogy az Elsa névre keresztelt trópusi vihar áradásokat és földcsuszamlásokat fog okozni, miután már végigsöpört több karibi szigeten, komoly károkat és legalább három ember halálát okozva.

Fletó kétségbeesett, és megint durváskodni kezdett

Fletó kétségbeesett, és megint durváskodni kezdett

Írtam a napokban, hogy Gyurcsány krónikus témahiányban szenved azóta, hogy egyre jobban dübörög az oltásdömping Magyarországon.

Irániakon tesztelik majd az egyik kubai fejlesztésű vakcinát

Megállapodást írt alá Kuba Iránnal arról, hogy átadja az ázsiai országnak a koronavírus ellen fejlesztés alatt álló, legelőrehaladottabb szintű vakcinájának technológiáját abból a célból, hogy ott végezzék el a klinikai tesztek utolsó – embereken végrehajtandó – fázisát.

A "brazil Trump" nekimegy a kubai és venezuelai szocialistáknak

Brazília a jogállamiság és a demokrácia keretein belül minden rendelkezésre álló eszközzel fel fog lépni Venezuela és Kuba ellen - jelentette ki helyi idõ szerint kedden Jair Bolsonaro, a dél-amerikai ország megválasztott elnöke.

Már kanadai diplomaták is panaszkodnak a kubai hangtámadás miatt

Kanada kubai nagykövetségének egyik dolgozója orvosi ellátásban részesül, jelenleg õ a tizenharmadik Kanada havannai nagykövetségéhez kötõdõ személy, akinél szokatlan tüneteket észleltek - közölte szerdán a kanadai külügyminisztérium.

Vissza az oldal tetejére