Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "brazil Trump" nekimegy a kubai és venezuelai szocialistáknak

Forisek Ádám

2018.12.19. 06:30

Brazília a jogállamiság és a demokrácia keretein belül minden rendelkezésre álló eszközzel fel fog lépni Venezuela és Kuba ellen - jelentette ki helyi idõ szerint kedden Jair Bolsonaro, a dél-amerikai ország megválasztott elnöke.
BRAZÍLIAVÁROS, 06:30

Brazília a jogállamiság és a demokrácia keretein belül minden rendelkezésre álló eszközzel fel fog lépni Venezuela és Kuba ellen – jelentette ki helyi idő szerint kedden Jair Bolsonaro, a dél-amerikai ország megválasztott elnöke.

Korábban, a baloldali Munkáspárt vezetése alatt Brazília szoros kapcsolatot ápolt a két szocialista berendezkedésű latin-amerikai országgal, de a jobboldali, bevándorlásellenes Bolsonaro korábban is gyakran bírálta mindkét országot. Ezúttal egy élő videóban beszélt a két baloldali vezetésű országról, de részleteket nem mondott.

Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági főntanácsadója, John Bolton november végén Brazíliába utazott, hogy közeli kapcsolatot létesítsen Washington és a leendő brazil vezetés között, amelyre potenciális stratégiai partnerként tekint. Bolton Venezuelát, Kubát és Nicaraguát a zsarnokság trojkájának nevezte az amerikai kontinensen.

Hollywood most épp a brazil választások miatt sivalkodik

Hollywood "nagyjai" most az elsöprő győzelmet aratott jobboldali és bevándorlásellenes Jair Bolsonarót kezdték el támadni. Az, hogy mi nem tetszik a libsi hírességeknek abban, hogy az elnök Brazíliát is élhető országgá szeretné tenni, igazi rejtély. Mint azt korábban megírtuk, vasárnap hajnalban elsöprő, 55,2 százalékos eredménnyel nyerte meg Jair Bolsonaro a brazíliai választásokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére