Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: venezuela

Szankciópolitika Venezuela ellen, avagy a 22-es csapdája

Szankciópolitika Venezuela ellen, avagy a 22-es csapdája

Kubához hasonlóan Venezuela is ékes bizonyítéka annak, hogy a szankciópolitika képtelen a renitens államok viselkedésének megváltoztatására, miután ezen intézkedések képtelenek fellázítani a lakosságot az elnyomó rezsim ellen, és valójában csak az átlagemberek frusztrációját növeli a nyugati hatalmakkal szemben. Jó példa erre, hogy a katasztrofális venezuelai gazdaságpolitika, és a 2018-ban 1,7 millió százalékot (!) meghaladó hiperinfláció ellenére a venezuelaiak 70 százaléka az amerikai szankciókban látta eleve szegényes életkörülményeik romlásának további okát. A szankciópolitika működésképtelenségére az is rávilágít, hogy az Egyesült Államok a saját maga által foganatosított olajembargón volt kénytelen enyhíteni, miután az oroszellenes szankciók miatt megugró olajárak az USA elitjére is nyomást gyakoroltak.

Furcsa beismerés Amerikából: puccsokat szerveznek külföldön

Furcsa beismerés Amerikából: puccsokat szerveznek külföldön

Donald Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója szerint az amerikai Capitolium elleni támadás nem minősül puccsnak, mert nem volt alaposan megtervezve.

Venezuela kiutasította az Európai Unió nagykövetét

Nicolás Maduro venezuelai államfő hétfőn kiutasította országából az Európai Unió nagykövetét, miután a közösség szankciókat rendelt el több venezuelai tisztségviselő ellen, amiért ellehetetlenítették az ellenzéki többségű parlament munkáját.

Újabb kétmillió venezuelai hagyhatja el hazáját a szocialista elnök ámokfutása miatt

Újabb kétmillió venezuelai hagyhatja el hazáját a szocialista elnök ámokfutása miatt

Az egyenlőséget és gazdasági prosperitást ígérő baloldali „gondolat” Venezuelában sem több, mint utópia.

A békéért imádkoznak Venezuelában

Újabb tüntetésekre szólította fel híveit pénteken a magát Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó, vasárnapra pedig közös imádságot és virrasztást jelentett be a héten kezdődött újabb tüntetéshullámban megölt emberek emlékére.

Nincs áram Venezuelában, ezért munkaszüneti napot rendeltek el

A harmadik napja tartó, az ország jelentős területén kialakult súlyos áramkimaradás miatt a hatóságok Venezuelában munkaszüneti nappá nyilvánították március 28-át, csütörtököt.

Maduro átalakítja a kormányt, de nem mond le

Kormányának "mélyreható átalakítását" tervezi Nicolás Maduro venezuelai elnök - közölte Delcy Rodriguez alelnök vasárnap, miután a dél-amerikai országot a múlt héten napokig tartó áramszünet sújtotta az ellenzékkel vívott hatalmi harc közepette.

Vissza az oldal tetejére