Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam nem adja fel: jöhet a virtuális kalifátus

Bertha László

2017.02.22. 14:28

Az Iszlám Állam folyamatosan veszti el területeit Szíriában és Irakban egyaránt, a terrorszervezet szerint azonban ez nem jelent semmit, az internet segítségével ugyanis rengeteg európai és amerikai muszlimot megnyerhetnek az ügyüknek.
RAKKA, 14:28

Az Iszlám Állam folyamatosan veszti el területeit Szíriában és Irakban egyaránt, a terrorszervezet szerint azonban ez nem jelent semmit, az internet segítségével ugyanis rengeteg európai és amerikai muszlimot megnyerhetnek az ügyüknek – írja a The Spectator.

A lap értesülése szerint a terrorszervezet „A kalifátus nem vész el” címmel ellátott, ISIS-vezetők által írt bátorító üzeneteket küld a muszlimoknak a közösségi oldalakon keresztül. Az üzenet szerint, ha az Iszlám Állam elveszti a területeit, úgy a fiatal muszlimok segítségével kiépülhet az új, „virtuális kalifátus”.

Felkészülnek a hazájukért vívott harcra. Ma még Irakban és Szíriában van a kalifátus. Holnap már a Fehér Házban lesz”

 – áll a terrorszervezet fenyegető üzenetében.

Paul Wood, a BBC munkatársa az üggyel kapcsolatban további baljós dolgokat tudott meg Rolf Holmboe-től, Szíria volt dán nagykövetétől. Holmboe szerint tíz dán származású ISIS-harcosból kilenc tért vissza az országba a migránsválság ideje alatt, és közülük számos olyan elem található, akit a terrorszervezet európai befolyásának kiterjesztésével bízhattak meg.

Valószínűsíthető, hogy a kalifátus összeomlását terrorcselekmények sorozatával fogják megbosszulni a hívek”

 – figyelmeztetett Holmboe.

Donald Trump elnöki kampánya alatt kemény fellépést ígért az iszlám terrorizmussal szemben, Holmboe azonban óvatosságra int. Álláspontja szerint, ha Amerika sikeresen elpusztítja az Iszlám Államot, azzal fiatal muzulmánok ezrei fordulhatnak a dzsihád eszménye felé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére