Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Nõgyûlölõ ország" felel az ENSZ-ben a nõk jogaiért

Forisek Ádám

2017.04.23. 22:58

Az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa a közelmúltban tartott szavazás után Szaúd-Arábiát tette meg a nõk helyzetével foglalkozó bizottság vezetõjévé a következõ négy évre. A döntésnek óriási visszhangja lett.
GENF, 21:58

Az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa a közelmúltban tartott szavazás után Szaúd-Arábiát tette meg a nők helyzetével foglalkozó bizottság vezetőjévé a következő négy évre. A döntésnek óriási visszhangja lett.

Szaúd-Arábia 2018-tól egészen 2022-ig fogja vezetni a bizottságot, mely a nemi egyenlőségre és a nők emancipációjára fókuszál elsősorban. Arról a Szaúd-Arábiáról van szó, ahol a nőknek tilos autót vezetnie. Ha egy nő külföldre szeretne utazni, vagy mondjuk egyetemen szeretne tanulni, ahhoz egy családbeli férfi, többnyire a férj beleegyezése szükséges.

A végeredményt hatalmas felháborodás követte. Többek közt a genfi központú emberi jogi szervezet, a UN Watch szombaton megjelent véleménye szerint egy olyan ország kapott beleszólást a női jogok védelmébe, amely „nőgyűlöletben vezető a világon.”

Szaúd-Arábia egy korábbi, női konferenciáról például egyenesen kitiltotta a nőket.

A szervezet ügyvezető igazgatója, Hillel Neuer szerint a döntésnek annyi értelme van, mint tűzoltó parancsnoknak választani egy gyújtogatót:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére